tisdag 11 januari 2011

Garden Route, del 4

Blogger bråkar med mig! Bilderna ville inte komma in. Men nu har jag lyckats få in dom, men tyvärr i lite tokig ordning. Sorry!

I alla fall så gjorde vi en dag safari i Schotia när vi bodde i PE. Tog en knapp timme att köra till Schotia där vi checkade in och sedan bar det av. En 4 timmar lång game drive med guide. Schotia är inte så stort och har tyvärr inte alla Big 5 (buffel, lejon, leopard, elefant och noshörning). Men vi fick se många djur och på ganska nära håll. Lagom tur för Eilika också. Safarin avslutades med middag (jätte gott!) i Schotias "lapa". Vi åkte från PE strax innan lunch och var tillbaka på hotellet igen vid 21.30 på kvällen.

Denna bilden skulle ju då ligga sist, men så blev det inte. I alla fall är det flodhästarna som kommit upp ut sin pöl på kvällen. Vi såg dom genom fönstret när vi åt middag och sedan när vi körde tillbaka till entrén i parken så fick vi se dom igen. Guiderna lyser på dom med starka lampor i mörkret. Detta var faktiskt nog det häftigaste på hela safarin. Harald har tagit detta fotot samt en del av dom andra eftersom mitt kamera batteri dog.

Flodhästen på dagen. Då ligger dom i sin pöl. Deras skinn tål inte solljus så dom går upp och betar på nätterna.

Impala såg vi många av. Kolla in Mc Donalds M:et i rumpan ;)

Vem vinner?

Dom är verkligen vackra!

Inte lika vacker! Ett vårtsvin. Eller kanske Pumba?

En av deras två noshörningar.

Vet inte vad dessa små fåglar heter men dom bygger så häftiga bon i buskarna.

Tillsammans med dom två flodhästarna bodde även ett par krokodiler.

Giraffer!

En häst i randig pyjamas.

På språng.

Gnuer. Tror dom faktiskt är fulare än vårtsvinet.

Lejonen låg och vilade i buskarna. Lite svåra att se då dom var en bit bort och rätt väl kamouflerade. Såg tyvärr ingen av dom stora hanarna. Vi letade länge men utan resultat.

Som sagt för Eilika var det perfekt. Vi andra har sett bättre i Pilanesberg.Så här såg jeepen ut vi åkte i. Vi hade fantastisk tur med vädret. Det var helt perfekt! Inte alls för varmt som det varit dagarna innan.

Ett inlägg till från vår resa kommer.

3 kommentarer:

  1. Häftig bild den med impalorna som stångas! =)

    Tror fågeln heter "Yellow weaver". Vi har en drös sånna i trädgården... det ramlar ner bon hela tiden. Våran kisse; Pixie, gillar dem... =)

    /Lindah

    SvaraRadera
  2. ser ut til at dere har en fin tur langs garden route. Vi er tilbake fra Zim, mange opplevelser og fint. Når er dere tilbake? Vi skulle jo rydde litt i uni shoppen;-)Kanskje ikke det du vil tenke på nå. Nyt, så ses vi snart. Klem Kerstin

    SvaraRadera
  3. Åhh vilka läckra bilder, ser helt underbart ut!
    //Lena

    SvaraRadera