söndag 2 januari 2011

Nyårsafton

Julius frågade just när inlägget om Nyårsafton kommer. Nu kommer det! TYVÄRR bråkade min kamera med mig så jag har inga bra bilder. Måste ta fram manualen och se vad som hänt. Blixten vill inte och bilderna blir suddiga. O-kul!

Nyårsafton var väl planerad men det blev en del ändringar, minst sagt! På fm åkte Harald och Eilika för att tanka bilen och posta ett kuvert. Jag satt hemma och tittade in på Minnas blogg. Där fick jag se att gruppen med simmare, från Nyköping, blivit fast i London och hade inte landat som dom skulle. Två kom dock från annat håll och skulle mötas upp av Sydafrikaexperten. Eftersom Harald har varit rätt delaktig i denna resan så erbjöd han sig hämta Magdalena och Marcus. Så fick det bli. Han körde och hämtade upp dom på flygplatsen, tog dom till Virgin Active så att Magdalena fick träna (hon har SM guld i 50 br och ry samt EM guld i lag bla.!) och sedan hem hit för att fira Nyår. Vi fick alltså 2 oväntade gäster till!

Kändes inte så kul att lämna dom två stackarna på ett guesthouse själva på Nyårsafton. Bättre dom fick festa med oss och sova på Krugers View. Passet som Marcus skrivit år Magdalena blev visst lite väl långt så dom var inte hemma igen förrän 17.30! Kl 18.00 skulle vi starta vårt firande.

Men med GOD hjälp av Julius så hade jag förberett det mesta så när Harald kom fick han dra igång med sptezle tillverkningen. Minna satte vi på att skala tigerräkor när hon kom.

Kvällen blev MYCKET lyckad! Vi åt god mat och drack fantastiskt gott! Grevinnan och betjänten på TV och Monopol fram till 12-slaget.

Tolvslaget firade vi med champagne ute på terrassen naturligtvis. Minna lärde Julius att sabrera champagnen. HÄFTIGT! Vi hämtade även över grannen Sally på en nyårsskål (maken hade gått och lagt sig. Han fick en stroke i våras så han är ursäktad!). Inga raketer, men båtarna i Simonstown tutade!

Sedan följde vi inringningen av det nya året på Skansen. Vi hade helt klart bättre väder! Pratade även med både mamma och pappa och storasyster på Skype. Monopolspelet avslutades och gästerna gav sig av strax efter 02.00. Nedan lite (dåliga) bilder!

Drink före maten. Harald, Marcus, Magdalena och Fredric.

Julius och min dukning.

Förrätten. Halstrade tigerräkor med avokado, mango och ruccola. Mums!

Fantastiska rosa moln kvällen till ära.

Vid middagsbordet.

Rosmarinsfilé, hemgjord spetzle och brysselkål till huvudrätt. Desserten bestod av fruktsallad på jordgubbar och apelsin med vaniljglass. Till allt serverade Minna och Fredric jätte goda viner!

Julius och Minna sabrerar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar