söndag 30 januari 2011

Lunchgäster och valar

Idag blev det äntligen av! Samira och Björn, som bor i Somerset West, kom hit på lunch! Jag har "kännt" Samira och Björn sedan vi beslutade oss för att flytta till Sydafrika. Dom bloggar på Sydafrikabloggen och det var så jag fick kontakt med dom. Dom har även skrivit den fina boken Stjärnkrogar och favoritrestauranger i Sydafrika. En fantastisk bok!

Samira och Bjärn kom strax efter ett och vi började med ett glass vitt vin och en guidad tur av vårt hus. Sedan grillade Harald oxfilé och jag gjorde färdig potatissalladen. Barnen underhöll gästerna.

Julius, Björn, Samira och Eilika.

Grillmästaren.

Vi avnjöt sedan en god lunch på uteplatsen med gott vin till. Vi har verkligen haft fantastiskt, varmt och skönt väder idag! Mycket trevlig lunch och otroligt roligt att träffa Samira och Björn.

När vi precis dukat fram kaffe och kaka och bytt uteplats till baksidan med havsutsikt så kom Peter och Pam. Se inlägg Gäster från förr. Dom kom för att återlämna vår lånetelefon och säga adjö. I morgon åker dom vidare till Johannesburg och därefter till Kruger parken.

Perfekt timing måste jag säga. Kaffet var klart och vi kunde bjuda på val sighting! Japp, vi såg minst en val ute i bukten och massor med fisk. Troligtvis tonfisk. Det är verkligen inte valsäsong nu så det var extra häftigt.

Här står alla och spanar på valen/valarna!

Pam, Björn och Samira smaskar på Sega Hallonrutor. Fått receptet från bloggen SunnySwede. Mums!

Svårt att få på bild men det "kokade" ute i vattnet av fisk och rätt som det var sprutade det från valar.

En underbar eftermiddag verkligen! Tack Samira och Björn för att ni kom och gjorde vår söndag så mysig och trevlig! Och Peter och Pam of course! Pam vill inte åka härifrån. Hon satt och myste i sin stol i solen. Peter fick nästan dra upp henne :)

2 kommentarer:

  1. Hej Gabriella! Tack för svaren! Vad härligt med så modiga människor som ni! Det är inte alla som skulle våga! Jag har flera vänner som flyttat utomlands eller flyttat till Sverige med barn i olika åldrar. Det är alltid tonåringarna som har det svårast. Mina egna barn (10,5 år och 7,5 år) vill inte flytta någonstans, inte ens inom kvarteret, speciellt inte den äldste...Själv är jag lika gammal som dig och funderar ibland på var jag vill bli gammal. Fast en dag som idag med två timmars skidåkning på Mälaren i strålande solsken så känns Sverige helt ok!

    SvaraRadera
  2. Kära familjen Kruger! Vilken underbart trevlig, välsmakande och upplevelserik dag hos er idag!! Och precis som ni så tycker vi att det var så himla kul att äntligen träffas. Stort tack för en kalasgod lunch och att ni tog initiativet! Ni har verkligen skapat er ett underbart vackert hem här i Kapstaden. Såååå skoj att träffa er alla fyra - vilka charmiga och härliga barn ni har! Nu vill vi se er här hemma hos oss i Somerset West någon helg framöver. Vi hörs om det. Många tackkramar från (numera IRL-)vännerna Samira & Björn.

    SvaraRadera