torsdag 17 mars 2011

Här händer det saker; jag har fått jobb!

Men det gör det för det mesta när man lever med Harald Kruger!

Vi har köpt ett företag här i Sydafrika!! Solas Trading (Pty)Ltd. Läs mer om företaget här. Det är ett företag som säljer skrivare som trycker bäst före datum på förpackningar och toner till skrivarna. Företaget säljer och installerar maskinerna som kommer från det tyska företaget APS.

Just nu håller Harald som bäst på att strukturera upp det hela och vi har börjat ta över så sakta. Nästa vecka ska vi spendera en del tid med säljaren och jag ska få en rejäl genomgång när det gäller order, fakturering osv. Det blir nämligen mitt nya jobb! Bokföringen slipper jag, tack och lov! Ska bli riktigt kul att jobba igen!

Företaget ägs av en äldre tysk dam som blivit änka. Det var hennes man som arbetade mest med företaget men hon skötte det administrativa om jag förstått saken rätt. Harald har förhandlat med damen i fråga en längre tid och nu är dom då äntligen överens. Hon har inte riktigt förståelsen av att driva ett företag så det har varit lite kämpigt för Harald. Men nu så! Hon verkar vara mycket lättad att det äntligen kommit till ett slut och vi är glada att vi hittat en sysselsättning här i Sydafrika.

Sedan ska vi hoppa på ett företag som säljer fiffiga upphängningsanordningar till garage osv. Det är vänner till oss (samt affärspartner till Harald) som startat företaget Hook N Rail (Pty) Ltd och nu behöver dom en partner. Det är frun i huset som var hemmafru och drog igång med att städa garaget. Märkte att hon behövde ett bra system för att få den ordningen hon ville ha och började Googla (me like!). Hon hittade då systemet FastTrack som ägs av det amreikanska jätte företaget Rubbermaid och blev SÅLD! Hon kontaktade Rubbermaid och frågade om hon fick sälja FastTrack i Sydafrika. No problem blev svaret. Och på den vägen är det. Coolt va?!
Här kan du läsa mer om FastTrack och Hook N Rail.

Full rulle kanelbulle!

7 kommentarer:

  1. Härligt!! Och grattis till nya jobbet!

    SvaraRadera
  2. Va kul!!!! Stort lycka till!
    Samira & Björn

    SvaraRadera
  3. Grattis!! Vad spännande! =)

    SvaraRadera
  4. GRATTIS! Vad spännande! Kul för dig att få nåt att bita i och roligt för Harald att han hittat något i närheten. Åtminstone ett företag som han kan jobba mest med på hemmaplan (kanske).
    Att hålla på med order och fakturering är kul när man väl fått ordning på hur det ska vara. Så glad för er skull.
    Kraam
    Barbara

    SvaraRadera
  5. Jättekul! Och spännande så klart!
    Kram
    Annette

    SvaraRadera
  6. Grattis! Jag alskar att lasa om driftiga manniskor som startar foretag, det ar inspirerande! Later valdigt spannande!!!
    Kram!
    Pia

    SvaraRadera
  7. låter som om ni riktigt är på gång, kul. vi skulle behöva hänga vår takbox nånstans,men då måste vi lyfta carporttaket först, för annars frå bilen inte plats. Kram Karen

    SvaraRadera