måndag 11 november 2013

Another shitty day in Africa

I går tog vi med oss seglarna och familjens farmor och farfar, som är här på besök, på vinprovning. Ingen av dom hade varit på vinprovning tidigare vad jag förstod så det var extra roligt att få visa dom. Här i Sydafrika är det ju också så avslappnat på vinprovningarna. Man behöver inte klä upp sig eller känna sig fånig för att man inte kan vin så bra. Det är bara att hänga med och njuta av både vin och omgivningar.
 


Vi hade planerat att gänget skulle komma till oss strax innan 10, för innan dess var det lite körigt att komma till oss. Det var nämligen det årliga eventet The Big Walk vilket betyder att framkomligheten på Main Road nedanför oss är lite begränsad. Ni ser själva!

Men sen bar det av över bergen till vingård nr 1 på vår tur. Vi började med en av våra favoriter; Steenberg. Bra vingård som har både goda vita och röda viner. Passade bra eftersom Linda helst inte dricker rött. Sen är vi medlemmar i vinklubben vilket innebär gratis vinprovning och 15% rabatt på vinerna. Det är bra! Vi hade strålande väder och som vanligt var det mycket trevlig och gott på Steenberg.


Linda och jag!
 

Lovis får en kram av mamma.
 

Snart färdiga för avfärd till nästa ställe. Dags att hyfsa glaset Ludvig!
 

Häftig arkitektur på Steenberg och stora gräsytor för små barn med spring i benen.

Med lite lagom mängd vin i kroppen körde vi sedan till Stellenbosch och vingården Blaauwklippen. Inte en favorit när det gäller vinet men däremot för att äta lunch. Jag hade bokat bord och vi fickl ett perfekt bort i skuggan av träden nära klätterställningen. Nej inte FÖR nära klätterställningen utan alldeles lagom.
 

Ett glas rosa bubbel fick vi vid entrén. 
 

Här färgläggs det och dricks Cola i väntan på maten.

Alla var väldigt nöjda med maten och vi hade en härlig lunch. Barnen åt upp rätt snabbt för att sedan försvinna iväg på egna äventyr. Eilika känner ju mycket väl till stället så hon drog med sig Lovis och Otto. Barnvänligt som alltid i Sydafrika!

Mätta och belåtna körde vi sedan vidare till Spice Route i Paarl. Där har dom däremot riktigt goda viner tycker vi. Ja, en mycket trevlig restaurang med bra mat också men det behövde vi ju inte nu. Vi slog till på vin- OCH chokladprovning! Det har jag aldrig testat så det var lite kul att få prova på. Dom gör väldigt god choklad på Spice Route och detta matchades med vin. Tja, jag har nu testat men behöver inte göra det igen. Även här satt vi jätte bra i skuggan av två parasoller och med den mäktiga utsikten rakt framför oss.
 

Dom går så konstigt dom här båtmänniskorna.
 

Två små sötnosar som funnit varandra. 
 

Makalös utsikt! Man ser till och med Tafelberget där borta i diset.
 

Guiden berättar om vin och choklad.


Vi provade 4 olika sorters choklad och 2 vita och 2 röda viner.


Dom här små människorna fixade eget bord och körde vattenprovning samt ritade fina teckningar.

Ja, sen hann vi inte med flera vingårdar. Men jag tror att vi alla var nöjda och glada. Och vi hade haft, precis som titeln på inlägget "Another shitty day in Africa" ;)

3 kommentarer:

  1. Ja, det blev många vackra mil för några glas vin igår. Underbart, så långt från svensk effektivitet man kan komma : ) Tusen tack! Linda & Co

    SvaraRadera
  2. Värst vad ert liv verkar svårt... skulle gärna hängt med om vi vart på era breddgrader!

    SvaraRadera
  3. Trevligt värre ! Tror att jag får sticka iväg med min båt igen och oxå komma och hälsa på Er

    SvaraRadera