fredag 1 november 2013

Halloween

Att fira Halloween det har jag liksom hoppat över. Jodå, visst har man varit på någon Halloween fest och när jag bodde i Saudi Arabien (amerikansk skola och camp) så firades det ju förstås. Och Julius gick och trick-or-treatade i Täby, det gjorde han. Men stackars Eilika hon har inte fått fira så mycket Halloween. Det firas sporadiskt här och i vissa skolor och områden. Som det var i Sverige för typ 10-15 år sedan. Vi har aldrig haft några utklädda barn som ringt på under dom snart 4 åren i har bott här. Däremot har jag fått höra att i Noordhoek är det en stor grej. Där går till och med vuxna ut och så dricker dom vin hos varandra. Lite som att sopa ut julen på Aspö.

Men i år hade Eilika tur! En äkta piratfamilj har ju seglat hit över haven och DOM firade minsann Halloween. Med råge! Eilika skulle egentligen guida familjen Hammarberg till pingvinerna men regnet stod som spön i backen hela dagen. Så jag lämnade av Eilika vid grinden till seglarklubben och hon fick leka med Lovis och Otto på båten istället. Sååååå spännande! Det bestämdes att hon skulle bli levererad hem till dörren vid 17-tiden igen.

Strax innan fem så ringer det på dörren och där utanför står det tre hemska filurer med en röd skål i högsta hugg! Vi släppte, mycket tveksamt, in den ruskiga trollkarlen, otäcka piraten och den mycket läskiga häxan. Dom fick lite godis i sin röda skål. Vågar ju inget annat! Chauffören till otäckingarna fick sig en kopp kaffe.


Hua så läskiga!

Vid middagsbordet hade Eilika ännu mindre tid till att äta än hon i vanliga fall brukar ha. Hur nu det kan vara möjligt?! Hon pratade och berättade det ena efter det andra. Hon berättade om hur dom lekt på båten, att S/Y Mary har flyttat till en bättre brygg plats så nu var det lätt som en plätt att klättra ombord, att dom hade karvat pumpa och ätit massa smarrigt och att supermamman Linda klätt ut dom och sminkat dom och hur dom sedan hade skrämt slag på diverse båtägare på bryggan. Hon hade haft det så roligt!

I dag ska det göras ett nytt försök med pingvinbesöket och på söndag kommer familjen på middag till oss. Då skall det lekas MERA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar