söndag 17 november 2013

Effektiv

I dag har jag varit super effektiv! Beror nog på att jag fixade mig lite sovmorgon. Vår lilla puppy tyckte det var läge att vakna vid 05.30-tiden (inget ovanligt). Jag gick upp och släppte ut honom för hans toalettbestyr (både nr 1 och nr 2). Medan han gjorde sitt så flyttade jag in hans säng från hallen till tvättstugan och la även in hans benbit (kvar från gårdagens fläskben), 2 tuggodisar och fyllde hans Kong med lite gott. När han var klar låste jag in honom i tvättstugan och gick och la mig igen. Lika med SOVMORGON! I går släppte jag bara ut honom och gick och la mig vilket resulterade i ett STORT hål i trädgårdslandet.

Gick upp strax innan 8 gav hunden mat, sorterade tvätten och satte i gång en maskin. Sen drog jag igång med scones baket. Det brukar bli scones på söndagar. Idag blev det scones på grahamsmjöl smaksatta med rosmarin och valnötter. Väckte resten av familjen när bordet var dukat vid 9-tiden. Ja Eilika vaknade strax efter mig och satte sig framför TV:n och Julius gick inte att väcka, men ändå. Sen en lååång och god frukost! Passade på att dela ut matlagningsansvaret för dagen till Harald också. Smart move!

Sen har jag gjort en MAJOR rensning i Eilikas rum. Tja, hon är ju inte jätte bra på att rensa ut precis, men en stor papperskasse lyckades jag få henne att fyll i alla fall. Men det blev ordning och reda trots allt.

Efter god lunch, pastasallad med tonfisk, tillagad av Harald och färdigrensat, dammat och dammsugat i Eilikas rum fixade jag och Eilika inbjudningskort till hennes kalas. Japp, Lilla E fyller år om inte mindre än 2 1/2 vecka och den 1sta december blir det kalas på Spur. Häpp, häpp!

Inbjudningskort klara och nästa grej på schemat var att fixa till Eilikas Lucialinne. Hon ska sjunga SOLO (Luciasången för barn) och vara Lucia på årets julspel i skolan. Särken var urvuxen redan förra året. Men NU har hon en särk som passar. Jag har sytt på en rejäl volang både nedtill och på vardera arm. Smidigare än att sy ett nytt.

Sen bjöd Harald på middag, fläskgryta och potatismos, och efter det har jag röjt undan i köket och torkat bänkar och spis.

Mellan mina projekt har jag hunnit med 4 maskiner tvätt också. Julius har fått assistera med hundpromenad, tömma diskmaskinen och att ta in all tvätt.

Känner mig NÖJD!


Man skulle kunna tro att Idefix har jobbat hårt idag också. Men nej så mycket har han inte jobbat, däremot har han lekt med Eilika ute i trädgården i kväll. Hon har kastat boll och han har sprungit som en bäng. Jisses vad det lilla valphjärtat jobbade när han kom in och la sig.



Bra att kunna "gömma sig" bakom en gardin när man flåsar så. För ni ser honom inte eller hur?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar