måndag 25 november 2013

Härliga söndag

I går var det riktigt härligt väder! Varmt och bara pytte lite vind. Perfekt torkväder! Hann med 5 maskiner tvätt. 

Under dagen blev det både jobb och vila. Först scones smaksatta med råriven morot och solroskärnor till frukost. Lååång frukost med förflyttning ut på den varma altanen. Det var 25C på altanen redan kl 9 på morgonen. Satt där ett bra tag med min kaffekopp och funderade över lördagens grillfest och bloggade. 


Här är några andra som har lite morgonmys. Notera att Idefix har lagt tassen om Eilikas hals.

Mellan maskinerna med tvätt åkte jag sedan och handlade lite. Både till trädgård, grill och så lite mat. Köpte kruka till potatisblomman och en jordgubbskruka till Eilikas jordgubbar. Och så grilltänger med lååångt skaft.

Pyttipanna på rester från grillfesten till lunch och sedan diska undan efter festen. Sen gick Eilika, Harald, Idefix och jag ner till poolen. +30C i vattnet! Ja, även jag badade! Men det var nästan för varmt att sola så vi stannade bara en knapp timma. Idefix sprang fram och tillbaka på kanten och var nere på andra trappsteget i poolen. Mycket roligt att fånga bubblor med munnen.

Sen satte Julius i gång grillen. Jodå vi ville grilla även i går kväll. Denna gången på VÅRT sätt, utan kommentarer och dom så kallade "goda" råden. Jag planterade i krukorna och sedan satt vi och drack öl, vitt vin och Coca Cola och knaprade på lite chips i solen framför elden. 
 

Grillmästarna!
 

Vi grillade citronmarinerade räkspett och fläskfilé. Det blev JÄTTE gott och perfekt grillat! 
 

Potatisblomman i sin nya kruka.
 

Hittade en sådan passande skylt till krukan också. Krukan står på altanen precis vid braaien.

Till den goda maten drack Harald och jag FIN vin! The Stork Shiraz från vingården Hartenberg. Årgång 2006. Väldigt, väldigt gott! Vi satt länge ute och njöt i kvällsvärmen!

Det är sådana här dagar vi liksom får en liten förklaring till varför vi trivs så bra med att bo här. Lyxliv helt enkelt!

1 kommentar: