onsdag 27 november 2013

Braveheart

Vi har döpt om Eilika! Hon heter numera Braveheart! Vi är så STOLTA över vår lilla prinsessa! Hon är OTROLIGT modig!

Nu är det bara 1 vecka kvar i skolan innan sommar- och jullov och det är med andra ord dags för julspel i skolan. I år är temat hur man firar jul i andra länder. Det är 12 klasser i årskurserna 1-3 och varje klass representerar 1 land. Eilikas klass fick TYVÄRR inte Sverige utan Ryssland men när jag gick och frågade ansvarig fröken om dom ville låna Luciakrona etc så tyckte hon att Eilika naturligtvis skulle få vara Lucia. Hux flux så hade Eilika även erbjudit sig att sjunga Lucia sången, SOLO, på svenska! Häpp!

Mamman hittade båda krona och särk men särken var urvuxen redan förra året. Så det blev till att sy på volang både i ärmarna och nedtill. Jag hittade en mer barnvänlig Luciasång (med text som barn förstår) på nätet och Eilika började träna.  Ja, ja tänkte resten av familjen klarar hon detta så är det fantastiskt men det kan ju lika väl bli så att hon fegar ut (vilket hade varit HELT ok) när det väl gäller.

Nej, Braveheart har nu gjort 4 av 5 föreställningar! Första var för resten av skolan i torsdags och andra för farmor, farfar, mormor, morfar, vänner, bekanta samt ett närliggande dagis och grann skolan. Seglarna och jag var och tittade då. Fullsatt aula! Nervös mamma! Men det gick så bra!

Tredje föreställningen i förrgår kväll för en tredjedel av föräldrarna (dom måste köra tre kvällar för annars får dom inte plats) och igår kväll samma sak och då fick vi komma och titta. Dom börjar kvällsföreställningarna med utgivning av diplom från lärarna. Barnen vars föräldrar är där den kvällen sitter i raka led på scenen iklädda skoluniform. Varje lärare läser upp motivationen till diplomen och barnet kommer fram och får ta emot det av rektorn. Mycket högtidligt.



Eilika i väntan på sitt diplom.

Eilikas fröken Ms Theunissen.

Här tar hon emot sitt diplom!

Stolt tjej! Hon fick diplom för "her kind, loving, sweet nature!"

Sen var det 15 minuters paus så att alla barnen hann byta om och göra sig klara för julspelet.

Scenen fullständigt svämmar över av förväntansfulla barn.

Polen representerades av den omåttligt populära sången What does the fox say av den norska gruppen Ylvis.  Så söta!


Nervös och maximalt fokuserad Lucia!

Här står hon, VÅR lilla Lucia på snart 8 år, och sjunger solo för ca 300 pers!


För varje land bläddrade dom fram ett blad i den STORA boken!

Några små snygga fransmän!

Eilkas klass representerade som sagt var Ryssland.

Dom sjöng någon sång om Babushka och dammade och städade inför julen. Eilika andra på vänster sida, nedifrån.

 

Vår lilla Babushka!

Och Amy förstås!


Bästisarna dansar och sjunger bredvid varandra.

Deras nummer är klart och då sitter dom uppe på scenen och sjunger med. Många gäspningar kunde vi också se. Dom uppträder tre kvällar i rad mellan 18.30-20.30 ungefär. Tufft att vara stjärna!

Avslutning med Sydafrika och några mycket charmiga och glada dansare! Fullt ös!

Ja det finns inte ord för att beskriva hur stolta vi är över Eilika! Vilken STJÄRNA! 

Sista föreställningen i kväll och sedan kan hela skolan slappna av! Bara 4 1/2 skoldagar kvar och sen är det LOV! Det är dom väl värda!

Jag filmade Eilika, lite skakigt men i alla fall, i fredags. Försöker lägga upp filmen i ett separat inlägg så håll ett öga på denna plats!

1 kommentar: