onsdag 13 november 2013

One of those days

Idag har det varit en riktig ogilla dag! Det mesta har gått fel. Grrr!

Det började redan i natt med att valpen blev akut kissnödig kl 01.30! Larma av, på med morgonrock släppa ut den nödiga hunden, in igen, kissa, av med morgonrock, lägga sig och larma på. Sen fortsatte det med att den illbattiga valpen kräktes på mattan strax efter 5 men jag hörde hur han städade upp efter sig (ORKADE inte gå upp) för att sedan efter en stund börja gny lite. Han var klarvaken! Jag lyckades inte somna om så när klockan var 05.45 gick jag upp och gick en promenad med världens goaste valp.

Jag skjutsade Julius till skolan och fastande i en bilkö pga av en trasig lastbil. Den stod still precis på väg in i den rondell. Inte bästa stället! Sonen någon minut försenad till skolan vilket betyder en anmärkning (nej det är inte som i Sverige här. Man kommer INTE för sent).

Hem och sedan på pilates = andrum! Jag var starkast och gjorde alla avancerade övningar. Något som gick bra i alla fall!

Harald susar iväg till golfbanan och jag ska åka och handla men....... Precis när jag tänker åka så ska projektledaren till det som fixas och händer i trädgården åka en sväng till tippen. Jag måste ju då stanna hemma och vakta arbetarna (ja man lämnar INTE arbetare ensamma i trädgården med full tillgång till garaget). Sen åkte jag och handlade och hämtade Eilika från skolan.

Kommer hem och plockar ur matkassarna. Vad händer då? JO, en 2-liters mjölkflaska läcker! Mjölkfylld shoppingkasse! Torkar av och tror att det är vid korken det läcker. Ställer i mjölken i kylen tillsammans med dom andra varorna.

Fixar pannkakor till Eilika och mat till hunden. Ska göra varsin kopp kaffe till projektledar Helen och mig och noterar att det läckt vatten ur kaffemaskinen. Märker också att det läckt ännu mer mjölk men nu i kylen. Torkar upp under kaffemaskinen och i kylen och sätter på kaffe maskinen. Skvätt, fräs, ryk och vatten UNDER maskinen! Drar ur kontakten och tömmer hela maskinen, fyller igen och gör nytt försök. Samma sak! Kaffemaskinen trasig! Panik! Notera att jag fortfarande inte lyckats få i mig någon lunch. Snabbkaffe till Helen och SEN får jag i mig en shake och en banan. Klockan är nu nästan 15.00.

Ska hämta Julius från skolan och hör på radion att det är en allvarlig bilolycka på Ou Kaapseweg. Tar alternativ väg och hinner i tid trots allt för att hämta Julius.

Sen bränner jag lök och vitlök lite lätt vid matlagningen och saltar alldeles för lite. Och som pricken på i:et tappar jag en makaron i vinglaset vid middagen.

Jag tror jag går och lägger mig nu! Det kan ju bara bli bättre i morgon!


1 kommentar:

  1. Tur att valpar är så söta så att man kan förlåta dem för just sådana här nätter. Hoppas du får en bättre natt och bättre dag imorgon.

    SvaraRadera