söndag 24 november 2013

Häpp!

Två veckor senare så har vi nu en FANTASTISK braai! En braai är alltså en grill där man använder ved och den skall helst vara utomhus och vara murad. En sån, riktig braai, har vi nu! Det blev så bra! I går hade vi invigning. Men det blir ett senare inlägg. Nu ska ni få se före och efter samt dom olika stegen till den färdiga braaien. Det skall fortfarande göras några mindre justeringar och lite fix men det är bara småsaker. 


Så här såg det ut för två veckor sedan. Alltså FÖRE!
 

Nu ser det ut såhär! EFTER!
 

 Förra måndagen började dom mura. Peter, Tony och Mike. Helen var arbetsledare. 

Jag har tagit ett foto för varje steg så att man kan se hur arbetet gått framåt. Vissa dagar har det hänt mycket och vissa dagar så syns det inte lika väl vad som gjorts.


Steg 1! Grunden har murats.


Steg 2! Grillytan, arbetsytor och vedförvaring har murats upp.


Steg 3! Skorstenen på plats.
 

Steg 4! Puts på skorsten, vägg och arbetsytor. Vattenkran på plats.
 

Steg 5! Sidoväggen med betongglas på plats och allt putsat och fint. El till ev. kokplatta och lampa inne i braaien dragen. Detta var fredagen den 15/11 när vi sedan hade värsta regnet och stormen på kvällen. Väggen klarade sig då Tony hade packat in den noga i plast men vissa kanter på framsidan rasade av allt regn och fick göras om.


Steg 6! Grundfärg och  dom eldfasta plattorna i braaien har börjat sättas på plats. Mojängen för drag i skorstenen har monterats på toppen.


Steg 7! Alla eldfasta plattor på plats och en hel del osynligt arbete gjort.
 

Steg 8!  Nu börjar det VERKLIGEN likna något. Målats och plattor under braaien börjar läggas.


Steg 9! Mosaiken sätts och mycket finlir både här och där!

Steg 10  ser ni på EFTER bilden ovan. Då var det finlir och piff som gällde.
 

Tony och Helen som byggt vår FINA, FINA braai!

Det som nu återstår är att sätta en rad till med mosaik. Vi såg att vi vill ha mosaik upp till kanten på braaien. Sen ska några eldfasta plattor sättas fast lite bättre och en till omgång krokar för gallret sättas upp. Då får vi 3 olika nivåer vilket blir bra. Och så lite silikon här och där.

Sen ska det även sättas ett tak över hela härligheten. Som skydd mot regn och sol. Men det är andra som gör det. Handpenning är betalad och dom håller på att beställa material så det blir nog klart inom ett par veckor. 

Men visst blev det fint?! Invigningsfesten får ni se och läsa om i nästa inlägg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar