måndag 21 juni 2010

PARADIS!

Om ni inte redan har förstått det, så har vi förmånen att ha TVÅ paradis. Och vi har även förmånen att kunna spendera vår tid i dessa paradis under den tid vädret är som bäst. Vi bor alltså i paradiset Sydafrika men spenderar vintern i vårt andra paradis Aspö i Blekinge skärgård. Där det då är sommar. Snacka om att vi är priviligierade!

Ni har fått se många bilder från Sydafrika men dom närmaste 6 veckorna ska jag ge er bilder från Aspö.

Jag har mina föräldrar samt en massa annan släkt på ön. Spenderade mina sommrar på Aspö som liten. Vi bodde i framor och farfars gröna stuga. Blan annat. Då var det skärgårdsbåt ut hit och alltså grusvägar och inga bilar. Nu har vi bilfärja och därmed asfalterat och bilar. På gott och ont!

Harald och jag köpte huset 1993 och har sedan dess byggt ut, renoverat och förfinat den ursprungliga lilla parstugan till vad det är idag. Ett paradis!

Båda barnen ÄLSKAR att vara på Aspö. Det finns inget annat alternativ för dom när det är sommar i Sverige. Julius har MASSOR med kompisar på ön. Både bofasta och sk. sommargäster. Detta tack vare Sommarkyrkan som han deltagit i sedan han var liten. I år är det Eilikas tur att börja. Med andra ord kommer även hon få nya Aspö vänner.

Nedan får ni ett smakprov på vårt kära Aspö!
Sommar på Aspö = glass när man går till affären!

Aspö Livs eller rättare sagt ICA Drottningskär. Vår livlina. Här får vi tag på det mesta och vi åker sällan in till stan för att handla mat. Man kan även beställas och få levererat från Systemet.

Lotsbryggan i bakgrunden och härliga lupiner i förgrunden.


Drottningskärs kastell. På måndag ska vi gå dit och titta och lyssna på Uno Svenningsson och i juli blir det Tommy Nilsson.

Vår väg på väg från sjön.

Krugers Gård! Här bor vi.

Välkomna!



Poolen! Tyvärr med täcke på. Värmepumpen fortfarande trasig och det är ju ingen värme i luften heller än så länge.

Vänstra vinkeln är gästhus och högra vinkeln är Julius och Eilikas leklada. I gästhuset kan lätt 5 pers sova och det finns kök, toalett, dubbeldush och bastu. I lekladan har Julius stor TV med TV spel och DVD, fotbollsspel och mini-pingis. Eilika har en lada med djur och en hoppa-hage-matta.
Här är vi alltså nu!









2 kommentarer:

  1. Hej Eilika!
    Ser ut som du har det super mysigt där ute på Aspö, blir nästan lite avis ;)
    Barnen pratade om dig idag och frågade om du skulle komma och hälsa på? Så har du vägarna förbi nästa vecka innna dagis stänger för sommaren tycker jag du ska komma förbi och säga hej.
    Kramen till dig!

    SvaraRadera
  2. Jättekul att få se bilder från hur ni har det i Sverige. Ser otroligt mysigt ut!! =)
    Inte annat än att man blir lite avis på er som firar midsommar i Svedala. Men än så länge är det varmare i Durban än Sverige... så lite "plåster på såren" är det ju allt för oss. =)

    SvaraRadera