onsdag 9 juni 2010

VINTERLOV!

Idag har Julius gått sista dagen i skolan för detta skolår. Han har vinterlov! Eller det blir ju faktiskt sommarlov för honom eftersom vi åker hem till Sverige och sommaren om tre dagar!
Han har nog aldrig varit så glad att få lov. Han har haft ett mycket kämpigt halvår. Mycket nytt på en och samma gång. Nytt land, ny skola, nytt språk, nytt skolsystem, nya lärare och nya vänner! Som om han inte hade nog med att bara vara tonåring och 14!
Men han har klarat det galant! Han har varit tvungen att KÄMPA och det har han verkligen gjort också. Hela förra veckan hade han som sagt var tentor. Dom flesta gick bra men spanskan och matten var SVÅRA. Spanska har han ju aldrig läst och i matten har han fått jobba hårt. Skolan här är ju mycket längre fram när det gäller matte, än i Sverige.
Idag fick han även sina betyg. Han har förbättrat sina betyg i princip ALLA ämnen eller behållit samma som förra terminen. Mycket bra jobbat! Han har mycket stolta föräldrar. Sedan att betygen inte var alla A:n är helt ok. Det är inget vi förväntat oss detta första halvår. Detta första halvår har vi räknat som en prövotid för Julius. När han börjar efter sommaren igen så vet han vad det handlar om och han vet hur allt fungerar.
Harald och jag hämtade Julius i skolan klockan 11 och sedan åkte vi till Steenberg Wine Estate och åt en smaskig lunch! Bara Julius och vi! Ingen liten bråkig lillasyster! Mysigt!
Julius ger Michele Antonsson (svenska) en kram!

Grabbarna säger hej då till kompisen Andrew som flyttar hem till Skottland. Det har varit en av Julius bästa vänner så det är ju inte så kul.


Världens bästa Julius har slutat 7:an! Grattis och "keep up the good work"!

1 kommentar:

  1. Ni har en fantastisk son! Tror dessutom att han är klonad från sin far ;-) Liksom jag från min mor! Bra gjort Julius! KRAM, Ulrika & Peter

    SvaraRadera