torsdag 27 februari 2014

Husdjur

Vi har fått nya husdjur! Som tur är har dom bosatt sig utomhus. Två "härliga" spindlar har vi synliga från matbordet på altanen. Jag är inte rädd för spindlar men jag gillar inte spindelväv. Det är äckligt! Men jag vet ju att det finns giftiga spindlar i Sydafrika så jag gullar ju inte med första bästa spindel precis. Eunice, vår städerska, har ett halvt lillfinger på ena handen. Hon blev biten av en liten giftig spindel och fingret började ruttna och hon fick amputera lite drygt halva lillfingret.

Dessa två invånare har jag inte full koll på men jag tror att den största (bild 1 och 2) är en rainspider. Eller inte! Den andra rackaren ser allt lite giftig ut, but I don´t know!Stor äckelspindel har trasslat in ett löv och bor nu i bougainvillean precis vid matbordet.
 

Svart spindel med "flaskborstar" på benen och bebis, bor i kamfer trädet precis vid altanen.

Visst har vi fina "husdjur" lillasyster Helene?! ;) Helene tycker INTE om spindlar. Hon skulle ha skrikit så att det hördes ända till Antarktis.

3 kommentarer:

  1. Precis!! Klarar knappt av att titta på dessa bilder! Helene

    SvaraRadera
  2. Usch, vår dotter som har spindefobi - verkligen! - skulle bli helt hysterisk!

    SvaraRadera
  3. Hjälp vilka stora! Det finns massor av spindelväv när man bor på båt (de verkar gilla omgivningen här), men spindlarna är å andra sidan ganska små och harmlösa.

    SvaraRadera