lördag 1 februari 2014

Stolt mamma

Det verkar som om det ÄNTLIGEN har gått upp för sonen (som fyller 18 om 2 månader!!!) att han måste lägga manken till när det gäller skolan och livet i största allmänhet! Yes, yes, yes! Vi visste väl att du KAN Julius!

Vi har tjatat och tjatat att han måste plugga mer, lägga mer tid på sina läxor och framförallt spela mindre dataspel. -"Ja, jag ska skärpa mig! Jag lovar!" har vi hört TUSEN gånger men inget har hänt.

Men NU! Hans betyg är uppdaterade nu efter 2 1/2 vecka tillbaka i skolan efter sommarlovet och det ser mycket lovande ut! Bara A och B och ett fjuttigt C (i det mycket svåra och krävande ämnet AP Euro. Det är Europeisk historia på högskolenivå). Så se nu till att behålla alla dessa kanonbetyg och lägg liiite mer krut på AP Euro Julle!

Sen som grädde på moset så har han blivit erbjuden, tackat ja och börjat idag som simtränare på skolan på lördagsförmiddagar mellan 8.30 och 12.00. Han måste alltså pallra sig ur sängen redan innan 8 på lördagsmorgnar. Han får Service Hour timmar (dom måste ha totalt 50 timmar voluntärt arbete under hela high school perioden för att gå ut och få slutbetyg) samt R1000 (SEK 550) i lön för 5 lördagar. 550 spänn kan tyckas vara en piss i Mississippi men R1000 kommer man långt med som snart 18-åring i Kapstaden. Inträden, biobiljetter, taxi och drinkar när han går ut är mycket, mycket billigare här än i Sverige. Och så kan det jämföras med dom R800 han får i månadspeng (nej han får inte svenskt studiebidrag då vi är utskrivna ur Sverige).

Lilleman är också i full gång med att söka sommarjobb i Sverige. Han ska förhoppningsvis få jobba som resande säljare för vårt bolag Nordic Swim and Sport. Han ska kuska runt med pickup och husvagn till diverse simevenmang i Sommar Sverige och promota och sälja TYR badkläder och simutrustning. Kanon jobb för honom! Han har ju gedigen erfarenhet när det gäller simning, känner många i simmar Sverige och har blivit indoktrinerad med märket TYR av pappa. Vill ni kolla in vad vi säljer och kanske till och med shoppa lite så klicka HÄR. Det har precis kommit ut nya och fräscha prints på badbrallor, baddräkter och bikinis.

Som ni förstår så är jag just nu en STOLT mamma! Way to go Julius! Håller tummarna att du får jobbet på NSS!

3 kommentarer:

 1. Hoppas det är en trend! Hur många år har han kvar, 1.5 år?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, 1 1/2 år kvar! Bara att hålla tummarna.

   Radera
 2. Hörru, den där Julius har du många skäl att vara stolt över. Har aldrig sett maken till en så väluppfostrad trevlig ung man. Och Eilika kunde vi inte heller hitta några fel på. Jag vill ha receptet! Saknar er. Kram, L

  SvaraRadera