torsdag 6 februari 2014

Rengöring

Nu på förmiddagen har jag ägnat mig åt lite rengöring. Måste ju vara fint när mannen kommer hem!

Först spolade jag av alla fönster mot havet. Dom var täckta med salt och sand. Det bara rann smuts från fönster och fasad. Så nu kan vi se ut igen. Ja, i alla fall ett par dagar innan fönsterna hunnit bli lika skitiga igen. Det finns några nackdelar med den varma och vilda sydostvinden.

Samtidigt som jag spolade av fönstren så sprang det runt en vit 9-månaders valp och ville bli duschad. Det är ju sååå roligt att hoppa efter vattenstrålen. Att vattenstrålen var på högsta sprut och att man blir dyngsur spelar mindre roll i blötdjurets värld. Men när han nu ändå var helt dyngsur så passade jag på att schamponera honom också. Inte jätte populärt kan jag ju säga. Fick muta honom med ostbitar och dra honom till vattenslangen på framsidan. Men när jag väl satt igång så står han så snällt, alldeles blixtstilla. Inga försök att rymma men han ser lätt lidande ut dock. Öronen bakåt och svansen på gränsen till att hänga mellan benen. Men när väl allt schampo var ursköljt så kommer ju det roliga och ack så mysiga. Bli torkad med handduken. Nej, en handduk räcker inte utan minst två går åt. Sen när jag tycker att han är hyfsat torr och jag är trött i armarna efter allt gnuggande så skakar han på sig och då kommer det ut massa nytt vatten som gömt sig längre in i pälsen. En torkomgång till med handduken och nu ligger han "på tork" i skuggan på altanen. Han har fått en rejäl genomgång med borsten också. Förhoppningsvis luktar han inte fullt så mycket "hund" när han torkat. Typ i morgon någon gång.

Men han är ÄLSKAD denna vovve och han älskar tillbaka. 


-"Lite mys med min allra minsta människovalp"
 

-"Och så ligga i knä hos min stora människovalp". Lite väl stor knähund. Framförallt om han ska ligga!

One more sleep by the way!

6 kommentarer:

 1. Nu blev jag sådär riktigt hundsugen som jag kan bli igen, men förnuftet säger mig att vi är klara med vårt hundkapeitel, i alla fall "for the time being"...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag förstår att det är svårt att stå emot.

   Radera
 2. Gillar att gosa, den där hunden!
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en riktig kelgris. Han hade nog kunnat vara ännu "värre" om han hade haft tillträde till sängar och soffa. Men där får han inte komma upp. Han är lite för stor för det. Vi kommer och gosar med honom på golvet i stället.

   Radera