torsdag 27 maj 2010

Bafana Bafana

I morgon är det exakt 2 veckor till avspark! Sydafrika är värdland för VM i fotboll!

Själv är jag absolut inte speciellt intresserad av fotboll men det märks helt klart att det är nära nu och man kan inte motstå att dras med i jippot. Det vajjar Sydafrikanska flaggor ÖVERALLT! En och annan, annan nations flagga syns även här och där. Bilarna har små backspegel skydd i Sydafrikanska färgerna och även flaggor.

Det pratas om Worldcup 2010 överallt. Framförallt på fredagar har ALLA (nästan i alla fall) på sig Sydafrikanska fotbollströjor och Bafana Bafana hyllas överallt. Bafana Bafana är det Sydafrikanska fotbollslaget och det betyder "grabbarna".

Just här borta i The Far South, där vi bor, så märker vi inte så mycket av all uppiffning som pågår men inne i stan och runt flygplatsen är det fullt ös.

Vi smiter från det hela och tittar istället på VM på TV hemma på Aspö. Vi sätter oss på planet den 13/6. Kanske hade vi stannat kvar om Sverige kvalat. När vi skulle flytta hit så var det MÅNGA som sa att -"Vi kommer till VM!". INGEN har hört av sig. Det var väl konstigt?!

1 kommentar:

  1. Vi trodde också att vi skulle ha full beläggning till VM, men inte en enda besökare kommer under VM (inte ens någon avlägsen tysk släkting).

    SvaraRadera