torsdag 27 maj 2010

Båtolycka utanför fönstret

I går när körde för att hämta Eilika från dagis så stod det några bilar nedanför kyrkogården och tittade ut på en mindre militär båt som höll på med något. Det var en gummibåt i närheten också. Sen såg jag i backspegeln ambulans och polis komma med blåljusen på.

När jag hämtat Eilika och körde förbi igen så var det full kalabalik. Massor med bilar, ambulanser och polisbilar, och ute i vattnet (bara drygt 100m från stranden) hade båten sjunkit så bara fören stack upp!

Båten var en nio meter lång Namacurra-klass motorbåt som änvänds för att patrullera Simonstowns hamn och viken utanför. När olyckan inträffade så deltog den i en skjutövning. Den såg till att inga civila båtar kom i vägen. Dom 8 besättningsmännen blev räddade av en civil gummibåt, modell större.

Flottan vet inte vad som orsakade olyckan ännu. Vattnet var väldigt lungt och knappt någon vind alls. Inga stenar i närheten och båten går inte så djupt. Dom far omkring i dessa små båtar i princip varje dag så det var ju inte nya vatten precis.

Som sagt var, här händer ALLTID något bara utanför våra fönster!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar