fredag 31 januari 2014

Väder, vind och temperatur

Ni som följt min blogg ett tag vet att väder, vind och temperatur är spännande och fascinerande enligt undertecknad. Nu sitter jag här, framför På spåret på SVT World, och fascineras över hur olika det kan vara. 

Mannen har idag varit i Warszawa och där var det idag -9C. Fy hundan så kallt! Pratade med mamma och pappa på Skype i eftermiddags och där (alltså på Aspö i Karlskrona skärgård) var det ett par minusgrader och snön hade vräkt ner och mer var på väg. Usch för snö och kallt! Vi har idag haft det VARMT! Här hemma i Glencairn, precis vid kusten i False Bay, har vi haft +29C idag. Ovanligt varmt för att vara här. Vi har ju turen att få lite svalka av havet och sydostvinden. När jag hämtade Eilika från skolan, som ligger i Fish Hoek och kanske 1km inåt landet, var det +32C. Drygt en timma senare, närmare bestämt strax innan kl 15.00, hämtade vi Julius i skolan (som ligger i Tokai näst intill omringat av berg) var det +37C! VARMT!

När vi kom hem så var det poolbad som gällde! Härliga +35C i vattnet! Till och med Julius kom och badade med Eilika. En HEL timma! Lycklig mamma! Lilla My stannade i plurret i 2 timmar! Jag gick upp för att laga middag men hon stannade kvar och badade och badade.


Härligt med pool!

Nu när klockan är nästan 22.00 så är det fortfarande +25C ute. Lite för varmt i min smak! Lilla E fick ligga i pappas säng för i hennes säng var det +28,8C. Vi har fönster mot havet och vinden samt en takfläkt som svalkar i vårt rum. Nästan lika spännande att få lägga sig och somna i vår säng som att bada med hästar!

Men visst är det häftigt med väder, temperatur och vind?!

1 kommentar: