torsdag 24 april 2014

Nedräkning

Från och med idag börjar vi nedräkningen! Det är 50 "sleeps" tills vi flyger till fäderneslandet! Jag har gjort en liten kalender där Eilika kan kryssa varje dag för att se hur långt det är kvar. Mycket pedagogiskt! Dom cerisa rutorna betyder att Eilika inte går i skolan.


I år är det dock väldigt splittrade känslor! Vi vill alla naturligtvis till Sverige och fira Midsommar, uppleva svensk sommar (hoppas, hoppas det blir bra väder), äta mat som vi saknat (Eilika drömmer om blodpudding och Julius om falukorv) och träffa släkt och vänner. Men........vi vill ju inte lämna Idefix! Det värker i hjärtat bara jag tänker på vad han kommer att sakna oss och hur mycket vi kommer att sakna honom.

Jag ska boka in ett möte med vår housesitters snart så att vi kan diskutera hur dom ska ta hand om Idefix och om vi kommer att behöva anlita Sally till att vara lite dagmatte också. Idefix är ju inte van att vara hemma själv någon längre stund eftersom vi nästan alltid är hemma. Han har varit hemma 4-6 timmar i sträck någon enstaka gång och det har gått bra (tja han har tuggat på en mattfåll en gång) men det är ju som sagt var bara vid ett fåtal tillfällen. Inte varje dag. Förra året så jobbade Patrick hemifrån mycket men i år vet jag inte hur han jobbar. Det får vi kolla upp!

Men i alla fall, hur det än blir med Idefix, så landar vi på Kastrup om 50 "sleeps"!

3 kommentarer:

  1. Nedräkningar är kul! Ni har ett tidigt sommarlov, eller det är väl vinterlov?

    SvaraRadera
  2. Vinterlov är det och det är sonen som slutar tidigt. Han går ju American International School och har 7-8 veckor varje vinter. Dom flesta kommer ju från norra halvklotet och vill hem till sina länder under sommaren där. Dottern däremot har bara 3 veckors vinterlov så hon tar 2 extra veckor ledigt innan hennes lov egentligen börjar.

    SvaraRadera
  3. Det låter som om vi tänker angöra de norra breddgraderna ungefär samtidigt. Jag har visserligen inte bokat biljett än, men det lär bli i de krokarna någon gång.

    SvaraRadera