onsdag 17 augusti 2016

810 dagar

Det tog Home Affairs 2 år och 1 månad att godkänna vår ansökan om permanent uppehållstillstånd och det tog sammanlagt 810 dagar från ansökningsdagen tills vi hade våra "permanent residence permit" i vår hand! Vi lämnade in ansökan (bestående av massor av dokument) till Home Affairs den 29/5 2014 (läs om det i detta inlägget), den 27/6 2016 utfärdade dom våra uppehållstillstånd och i går fick Harald dom i sin hand. Vi kunde ju inte få dom när dom var klara eftersom vi var i Sverige. Man måste lämna in sina pass för att få ut dom.



Men nu har vi, alla 4 i familjen, även Julius, livstids uppehållstillstånd i Sydafrika! Under förutsättning att: Harald (som är den som ansöker om uppehållstillståndet) kan uppvisa ett intyg från auktoriserad revisor att vårt företag is live and kickin efter 2 år och därefter igen efter 5 år, att vi fortfarande är gifta om 2 år (gäller mitt uppehållstillstånd), att barnen inom 2 år efter det dom fyllt 21 år skickar in en ansökan om att få uppehållstillståndet bestyrkt OCH att vi inte befinner oss utanför Sydafrikas gränser i över 3 år.

Men vi är inte riktigt klara ännu! Vi måste ansöka om sydafrikanskt id. Om jag har förstått det rätt så måste vi ha pass, uppehållstillståndet i original (ett A4 papper!) OCH ett sydafrikanskt id för att kunna resa ut och in i landet! Förhoppningsvis är det inte allt för bökigt men jag har förstått att även det tar tid att få. Men inte 2 år i alla fall! Och jag tror att Julius kan ansöka om id på ambassaden i Stockholm (man måste nämligen lämna fingeravtryck och ansöka personligen).

Efter dessa dryga två år, med ett avslag däremellan, så infann sig inte riktigt den euforiska lyckan igår. Men efter att ha smält informationen så känns det bra och vi firade med en whiskey och ett glas vin framför Allsång på Skansen på TV.

I övrigt så firade vi Caesars 1 års dag igår! Nej han fick faktiskt ingen present! Han hade inte önskat sig något. Försökte göra mig till och ge honom lite färsk fisk till middag men han bara nosade och satte sig och väntade på att få hans vanliga mat! Idefix hjälpte till att äta upp fisken.




Vår "lilla" 1-åring!

Och jag har ju inte berättat att Harald kommit hem igen! ÄNTLIGEN! Efter nästan 3 månader på norra halvklotet så landade han i lördags, ett dygn försenad! Planet från Köpenhamn till Frankfurt var drygt 2 timmar försenat så han missade anslutande plan till Johannesburg. Det blev ofrivilliga 24 timmar i Frankfurt. Men nu är han här!
 

Och med sig hade han bland annat Idefix nya fina halsband! Snyggt va?! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar