tisdag 15 oktober 2013

Går inge bra

Nu går det verkligen inte så bra tycker jag! Eilika är fortfarande sjuk. Hon stannar absolut hemma från skolan idag och jag är tveksam om hon kommer orka vara med på genrepet i eftermiddag. Vi lyckades hålla febern nere hyfsat hela dagen igår men på kvällen steg den till otäcka 39,5 trots 3 Alvedon inom loppet av några timmar. En gång tidigare, när Eilika var rätt liten och vi fortfarande bodde i Sverige, så hade hon också sån hög feber som vi inte lyckades få ner. Då fick jag tipset av sjukvårdsupplysningen att blanda olika sorters värktabletter. Alltså ta 1/2 tablett var av tabletter med olika verkningsmedel. Det funkade då och det funkade igår kväll. Hon fick en Alvedon med paracetamol och så en halv Nurofen med ibubrofen. Febern gick ner och hon har sovit gott från 22.30 till 07.30 mellan Harald och mig. Nu ligger hon i soffan och febern har stigit igen. Inte till över 39C men strax under. Pillat i henne 2 Alvedon igen och matar henne med riskakor och juice. Ska ringa läkaren och be om en tid idag. Lite orolig över hennes huvudvärk och att hon klagar över att det gör ont i kinderna under ögonen precis. Det har varit ett dödligt fall av hjärnhinneinflammation på en skola här i området för några veckor sedan. En pojke lika gammal som Eilika. Man blir ju lite extra orolig då. Det gick först ut information om att det var den smittsamma sortens hjärnhinneinflammation men senare visade det sig att det inte var det. Men.....better safe than sorry!

Och i morse när jag gick in och gormade på Julius för att han aldrig kommer upp ur sängen så visade det sig att även han är sjuk. Han "får" inte heller vara sjuk just nu. I morgon har han PSAT prov i skolan som är jätte viktigt att han tar. Han missade det förra året för då var han också sjuk. PSAT får dom ta innan det riktiga och VIKTIGA SAT som dom tar nästa år, i 12:an. SAT resultaten används för att söka in till universitet och högskolor. Han behöver verkligen göra provet i morgon för att se hur det funkar och hur han ligger till. Så typiskt! Och så är det ju alltid så svårt att veta exakt just HUR sjuk en 17-åring är. Mycket lättare med en snart 8-åring med 39C feber. Ja, vi får helt enkelt trycka i honom en massa medikamenter och skicka i väg honom till skolan i morgon.

Tro nu inte att det är slut med detta elände. Nej, nej! Jag lyckades alldeles nyss tappa den fulla burken med fågelfrö på köksgolvet. Vilken misär!

2 kommentarer:

  1. Sjuklingar i provtider är inte bra. Ska han söka universitet i Sydafrika, eller nån annanstans?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet inte vart han hamnar ännu. Han vet inte riktigt vad han vill. Men det blir säkerligen inte Sydafrika. Han vill till Europa eller möjligtvis USA. Vi får se!

      Radera