onsdag 23 oktober 2013

Kunde gått illa

Vi har ännu inte fixat en grind (eller två) för att förhindra att en viss vit herdehundsvalp smiter genom häcken ner till kyrkogården och vidare ut i vida världen eller får för sig att plumsa i poolen. Idag skulle landskapsarkitekten titta förbi i ett annat ärende och då skulle vi fråga honom om dom även kunde fixa en grind. Harald och jag diskuterade om vi skulle behöva grind på båda sidorna av huset eller om det räckte med en vid uteplatserna. Jag tyckte det räckte med en grind eftersom åt andra hållet måste han, hunden alltså, klättra ner för en trappstege för att komma vidare. Det gör han inte i första taget. Men enligt Harald så kunde han ju faktiskt ta sig vidare genom perlagonrabatten också. Ja, till perlagonrabatten har han smitit några gånger men vi har kallat in honom igen. Även baksidan via gången mellan uteplatserna har han smitit till otaliga gånger.

I går var han helt borta! Jag ropade och letade. Ingen valp! Hela familjen engagerade sig. Jag gick ner till hålet i häcken och ropade. Mycket riktigt, upp för sandbanken som går ner till kyrkogården, kom en valp skuttandes. Han hade inte tagit sig så långt men det var lite jobbigt att ta sig upp för sandbanken igen. Så ja, grind mellan uteplatserna BEHÖVS.

Men det får nog bli en grind till! Harald hade rätt! För en stund sedan kom Idefix in till mig på kontoret i full fart. Ville upp i knät men jag puttade ner honom. Märkte då att han var dyngsur! Nosen var blöt och alla tassar, magen och svansen. Hur i all världen hade han blivit så blöt?! Han får ju inte precis plats i vattenskålen. Tittar ut och ser att pooltäcket är blött i ena änden av poolen och att det är blöta spår på plattorna.


Busiga valpen har alltså knallat genom perlagonrabatten, till vänster i bild ovanför muren, kommit ner på gräset bakom poolhuset och sedan hoppat över den lilla muren. Och älskar man att bada så nosar man ju snabbt till sig vatten. Som tur är så är det ett trappsteg vid den lilla rundeln i poolen. Ni ser att pooltäcket är blött där. Så han har hoppat i med alla fyra men sedan tagit sig upp igen. Tack och lov att han inte fortsatte framåt för då hade det kunnat gått illa. Det är bara ett trappsteg och sedan är man på djupaste delen av poolen. Och han hade ju lika gärna kunnat tagit sig UNDER pooltäcket och då hade han förmodligen inte hittat ut igen. Eller kunnat ta sig upp för den delen. Hua!

Om det blir bra väder i helgen så ska vi ta av pooltäcket och premiärbada för säsongen. MED valp! Men Julius får vara med som kan livrädda honom :)

Ser ni vad blöt och oförstående han är?! Busvalp!
 
      





4 kommentarer:

  1. ha ha! Han ser ut som, "vaddå, jag har inte gjort nåt..!"

    SvaraRadera
  2. Han vill väl också bli en bra simmare. En snickare kanske behövs ;) / Magnus classen@abysnickeri.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp! Han försöker tjuvträna så att han kan slå husse! Och en snickare behövs alltid. När kommer du? Ta med dig familjen!

      Radera