måndag 28 oktober 2013

Pooldag

I går var det säsongens första pooldag! Så skönt!  

Eilika åkte i väg med Amy och familj till kyrkan strax efter 9 och jag och Julius skulle åka och köpa nya gardiner och diverse annat till hans nyrensade rum. Men det kändes ju inte så lockande när det var så varmt och härligt. Så den kloka sonen föreslog att vi skulle skjuta på det till tisdag i stället. Jag köpte hans förslag med hull och hår. Bikini och sololja på, samla i hop handduk, tidning, kaffe, vatten och solglajjor och sedan en lugn stund i solstolen.


Efter ett tag kom Julius ner till poolen med Idefix i släptåg. Nu skulle vi se om vattendjuret ville bada i poolen. I havet kutar han ju rätt i, men poolen har han ju "råkat" halkat i två gånger, med pooltäcke på, så vi visste ju inte hur han skulle reagera. Det tog en stund och Julius var väldigt försiktig och jobbade systematiskt. Kolla in bilderna!


Muta med godis.
 

Usch vad man måste sträcka sig.
 

Nej, Julius bytte till leksak i stället. Kolla, framtassarna i.
 

Och efter en del bus med ringen är hunden i vattnet och har lyckats få tag i sin leksak.
 

-"Tack! Nu drar jag!"
 

Julius redo att hoppa i. Från poolhusets tak.
 

Mer lek
 

Kokar kaffe. Ja det ska man börja med när man går i simskola.
 

Blöt om, inte bara nosen, utan hela huvudet!
 

Fånga bubblor var också kul.


-"Nämen vart tog han vägen?!"
 

-"Haha, nu se jag honom!"
 

-"Tittut!"
 





Den fina hundleksaken jag köpte i Sverige, just för ändamålet poollek, höll inte måttet! Inte gjord för en vit herdehundsvalp i alla fall. Dåligt!
 

Idefix är beredd....
 

hopp....
 

och plask!

Han var rätt trött sen och hann nästan vila upp sig tills Eilika kom hem med Amy och lillasyster Georgia. Dags för poolen för småtjejerna. Kameran låg kvar uppe i köket så det blev inte dokumenterat. Men Idefix sprang runt poolen och hade jätte roligt. Tjejerna hade färgglada badmössor på sig så det såg ut som bollar i vattnet. Idefix hade fullt sjå att jaga runt. Han fick upp en sån fart att han halkade och skrapade höger knä på framtassarna. Ett litet skrubbsår blev det. Han klättrade upp i min solstol och la sig till rätta för att därifrån spana in "bollarna" i poolen. Tja, han sprang några varv till sedan.

Dagen avslutades sedan med att maken kom hem från golfhelgen och vi åkte och hälsade på familjen Segla-runt-jorden. Se tidigare inlägg här. Vi blev till och med bjudna på en lyxig middag ombord. Mer om detta i nästa inlägg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar