onsdag 16 oktober 2013

Ronden

Efter morgonens rond kan Dr Mamma rapportera att Julius mår bättre men är inte frisk. Han har kommit upp ur sängen självmant, duschat, ätit frukost och fått i sig 2 värktabletter. Nu skjutsar hans ömma fader honom till skolan där han skall förtränga att han inte mår bra mellan 8.10 och 12 för att ta sitt superviktiga PSAT prov. Sen hämtar den ömma modern hem honom så att han kan vila upp sig under eftermiddagen för att förhoppningsvis må ÄNNU bättre i morgon och komma tillbaka till skolan.

När det gäller patient Little Miss Sunshine så sover hon fortfarande i föräldrarnas säng. Hon kom i natt vid 4-bläcket med ont i huvudet (bihålorna), snuvig som attan och över 39C i feber. Dr Mamma snöt, spruta nässpray, gav vatten och 2 Alvedon. Ganska snart åkte pyjamasen av för febern var på väg ner och hon var varm. Sen har hon sovit gott.

Vi var hos Dr Hall igår (för en second opinion) och det visar sig att Eilika har typ halsfluss. Fick inget direkt namn på var det var för fel men halsfluss verkar stämma överens. Hon var inte vacker i halsen. Huvudvärken och värken i kinderna beror på att hon är svullen i bihålorna. Så vi fick åka förbi apoteket och köpa antibiotika och nässpray.

Hon var väldigt hängig när vi kom hem från läkaren (fick en tid kl 13) men hon fick mer Alvedon och första dosen antibiotika. Sen skulle vi åka och titta på genrepet till dansen senare på eftermiddagen. Hon kunde ju inte delta men jag tänkte att hon skulle kunna på sitta lugnt och titta på i alla fall. Vi skulle åka vid fyra tiden. Försökte få i henne lite att äta men det gick inte så bra. Hon åt en halv banan och när vi precis skulle gå ut till bilen så kräktes hon. Vi stannade hemma! Men hon kvicknade till och åt några riskakor och sedan en portion av pappas goda Carbonara till middag.

Tanken var att hon ev skulle gå i skolan i morgon och kanske kunna dansa i morgon kväll. Men med över 39C i natt också så är jag tveksam. Bättre hon vilar ordentligt i morgon också. Hon hinner ju med att uppträda både på fredag, lördag och söndag.

Nu väntar jag på att hon skall vakna så att jag kan duka fram lite frukost och sen gå ut med Idefix. Han har en hel del energi som behövs släppas loss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar