onsdag 1 januari 2014

Fest

Lyckad nyårsfest igår om jag får säga det själv! Maten blev smarrig värre och sällskapet var det bästa! 

Jag hackade och skar grönsaker, blandade såser och la räkor och kött i marinad mest hela eftermiddagen. Strax efter kl 17 kom gästerna. Helene och Mr P med sonen Martin och kompis Marcus och så Petra och Anders. Vi var ju redan 7 pers här hemma så vi blev ett stort gäng runt borden.


Delar av förrätten innan dom blev halverade, marinerade och grillade. Rock lobster eller crayfish heter dom här. Det är en sorts languster. 
 

Mr P och Lilla E!
 

Flaggan i topp.
 

-"Kolla Mr P, Helene "Faceboxar!"
 

Vilket gäng! Anna, Sara, Karin, Martin, Julius och Marcus. Alla 97:or och 96:or!
 

Tada! Grillad crayfish och grillade räkor till förrätt. Super yummy!
 

Skål och gott slut!
 


Herrn och Frun grillar grönsaker för glatta livet!
 

Små zucchinis och aubergine på grillen.
 

The Braaimaster himself! Harald jobbade hårt vid grillen. Han grillade crayfish, räkspett, butterflied chicken, oxfilé och grönsaker för 13 pers! Svettigt!

Ungdomarna hann precis lagom få i sig både förrätt och huvudrätt och sedan kl 20.00 blev dom upphämtade av en förbeställd taxi för avfärd mot Kapstaden. Dom tryckte in sig alla 6 i en taxi. Karin låg raklång i knät på dom fyra som satt i baksätet. Finns det hjärterum så finns det stjärterum!

Vi vuxna och Eilika tittade på Grevinnan och betjänten på SVT World, som sig bör och sedan serverades dessert och kaffe.
 

Helene fick i uppdrag att skära marängtårtan med färska hallon och blåbär. Det skötte hon med bravur!
 

I väntan på 12-slaget! Idefix och Eilika håller till under bordet.

Tolvslag med skumpa och kanonskott och till och med lite, lite fyrverkerier i år!
 

Herrarna sitter ute och njuter av bubblet! Vi damer hade flyttat in för att titta på 12-slaget från Skansen.
 

Den här lilla damen höll sig vaken ända tills taxin kom och hämtade våra gäster kl 1. Lite varm choklad med vispgrädde är ett mycket bra sätt att starta 2014 med.

Gästerna åkte nöjda och glada hem och Eilika stoppades i säng. Jag hade ju ett nattligt uppdrag; att hämta hem ungdomarna från stan. Dom var alla ute på en klubb inne i Kapstaden där dom även träffade två av Julius kompisar. Klockan 03.00 skulle Taxi Mom hämta hem dom. Minus Martin och Marcus som åkte taxi hem till sig men plus Julius kompisar Awetu och Leo som skulle sova här. Höll mig vaken genom att bädda åt killarna nere i gästvåningens vardagsrum och sen gav jag mig av strax efter 2. Dom stod redan ute och väntade på mig men sen fick vi vänta ca 15-20 min innan vi kunde köra. Vi väntade på Martin och Marcus taxi innan vi gav oss av hemåt. Jag hade 6 VÄLDIGT nöjda ungdomar i bilen! Väl hemma så satte dom i sig det som var kvar från middagen och jag stupade i säng strax efter 4.00. Men rysligt svårt att somna och sova när jag lägger mig så sent, eller tidigt. Sovit dåligt men höll mig kvar i sängen till strax innan 9 i alla fall. Har nog inte varit uppe så sent en Nyårsafton någonsin!

När jag gick upp hade Harald nästan städat upp och diskat allt efter kvällens fest. Soptunnan utdragen till vägkanten, fylld till bredden. Hoppas dom även hämtar återvinningen idag. Det är ganska mycket tomglas av någon anledning!

Det var vår Nyårsafton! Kunde inte varit bättre!

1 kommentar: