onsdag 15 januari 2014

I Do Like To be Beside the Seaside

I går tog vi med oss Helene, Mr P, Anders och Petra på vinprovning. Vi har pratat oss varma om Steenberg Vineyards ett antal gånger men dom har inte lyckats ta sig dit. Men igår så började vi med Steenberg. Vi träffades där kl 10.30 och provade både bubbel, vitt- och rött vin. 
 

"Baksidan" av Tafelberget sett från Ou Kaapseweg.
 

Som vanligt mycket kunnig personal. Man lär sig mycket på Steenbergs vinprovningar.


Eilika är van vid att åka på vinprovning och sköter sig för det mesta själv. Några små dockor så är hon sysselsatt.
 

Anders, Petra och Harald. Harald mådde tyvärr inte så bra men höll trots det ut hela dagen.
 

Prinsessa på vift!
 

Tittut!

Efter Steenberg så körde vi till Franschhoek och vingården GlenWood som ligger djupt inne i dalen. Vi har inte besökt denna vingård tidigare men fick tipset från familjen Grells blogg. Tack Marie!

Det var verkligen fantastiskt vackert och VARMT! +37C när vi steg ur bilarna. Vinerna var ok (en chardonnay som smakade Pina Colada gick inte hem hos oss men deras shiraz var super god), maten tyckte vi serverades i lite väl små portioner och servicen kunde varit bättre. Man blir lite petig när man bott här ett tag ;). Men vi var ändå jätte nöjda! Omgivningarna var helt enkelt fantastiska.


Är det inte vackert?!
 


 Vi satt i skuggan och det fläktade lite. Härligt, härligt!


Omgivna av berg!
 

Detta var min mat. Det skulle vara en lätt rätt och det var den. Det ska föreställa lasagne! Ett litet pasta ark på 10x10cm! Men det var gott! Och med deras goda ostbricka till vinprovningen och dessert så blev det perfekt!
 

Eilika har visst varit och shoppat vin!
 

Sagolikt vackert! Och så tyst och lugnt!
 
 Den vackra huvudbyggnaden.

Vi satt länge på GlenWood så nästa anhalt hann inte familjen Kruger med. Vi kunde inte komma hem för sent eftersom Eilika började skolan idag. Vi hade lite att pyssla med på kvällen. Men vi guidade dom andra till Cabriere för champagne provning. Vi har varit där tidigare och jag är ingen direkt champagne drickare så det var helt ok. Helene däremot hamnade in heaven! Vi hann se en sabrering innan vi sa hej då och lämnade dom 4 under ett parasoll med varsitt glas bubbel.


Tycker dom ser rätt nöjda ut! Trots värmen.

När vi körde genom Franschhoek på väg hem så var det +39C varmt! Det är lite väl häftigt för min smak. När vi en timma senare kom hem så var det +26C hemma. Mer lagom! Är så glad att vi bor vid havet! Vi har verkligen perfekt klimat!

Tack gänget för ännu en trevlig dag! Kvällen ägnade vi åt att förbereda för årets första skoldag. Harald bäddade ner sig och hade somnat innan Eilika gick och la sig. 















4 kommentarer:

  1. Fantastiska bilder!

    SvaraRadera
  2. Det såg kul ut med dottern bärandes på vinflaskor... Det ska böjas i tid.

    SvaraRadera
  3. En jättehärlig dag ser det ut att ha varit, men jag kan hålla med om att 39 grader är i mesta laget!!

    SvaraRadera
  4. Vilka vackra omgivningar! Och vacker liten prinsessa!
    Kramar

    SvaraRadera