söndag 5 januari 2014

V&A Waterfront

Tjejerna har inte en chans! Här är det fullspäckat schema som gäller, inga heldagar vid poolen eller på stranden inte. Har man åkt till andra sidan jordklotet och kämpat så hårt för att spara ihop pengar för att komma ända hit så måste man ju banne mig ta vara på tiden. Det finns ju så otroligt mycket att se här och jag tycker att vi kan inte ge dom en bättre present än att få uppleva så mycket som möjligt. Upplevelser dom kommer att kunna leva på länge. Och vi bor ju faktiskt i en av världens allra vackraste platser.

Idag var uppstigning i ottan för avfärd kl 10.00. Planen var Taffelberget och shopping i V&A Waterfront. Men det blev inget Taffelberg! Hela berget var täckt av ett stort grått moln och på hemsidan stod det "Visibility ZERO". Så det blev raka vägen till V&A Waterfront i stället. Julius och jag visade dom ett antal fina souvenirbutiker och sen åt vi lunch. Efter lunchen släppte vi av tjejerna i det stora shopping centret. Vare sig Julius eller jag är några stora shoppare så det var bättre att dom fick gå själva. Bestämde möte vid den stora granen igen 1 1/2 timma senare. Jag gick och kikade lite i några butiker och Julius gick för att hälsa på en kompis som jobbar en av butikerna. Sen köpte vi varsin glass och satte oss på en bänk och spanade in turister. Flickorna kom till och med 5 minuter före utsatt tid och hade hunnit med.......3 butiker! Men dom hade shoppat lite och var nog hyfsat nöjda ändå. 

Precis när vi träffades vid granen (i äkta plast) så började det regna. Snacka om timing! Tog den vackra vägen längs Atlant kusten förbi dom riktigt tjusiga områdena Clifton och Camps Bay och Chapmans Peak Drive hem.

Dagens middag blev lövbiffsstroganoff och pasta. Inne! Premiär att sitta inne sedan flickorna kom, men det var ju lite kyligt (bara +20C) och blåste en del. Vid middagsbordet kom vi på att det är på dagen 4 år sedan vi flyttade hit! Vi landade den 5 januari 2010!



En riktig Mandela kram!
 

Som ni ser så var BERGET täck i moln!
 

Skaldjurslunch på Quay Four!
 

Quay Four med Taffelberget i bakgrunden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar