onsdag 22 januari 2014

Jorden anropar

Jodå, vi är här och vi mår bra! Det är bara så att inläggen som finns i undertecknads skalle inte lyckats ta sig ner till fingrarna för att skriva. Så kan det vara ibland!

Nu har vi nästan landat i vardagen igen. Så skönt! Det är lite pusslande nu så här i början på ett nytt skolår. Alltså för Eilika som börjat 3:an. Julius är ju mitt inne i sitt elfte skolår. Eilika har nu 3 riktigt långa dagar i veckan och två lite kortare. Måndag till onsdag går hon i skolan från kl 8.00 till 14.35. Långa dagar för en 8-åring! Torsdag och fredag slutar hon kl 13.20. Två dagar i veckan har hon aktiviteter efter skoltid. Dans på tisdagar och ridning på torsdagar. Vi fick byta riddag eftersom hon slutar så sent på onsdagar nu. Hon har skippat golfen som hon tidigare hade på måndagar. Hon vill hinna leka också har hon gjort klart. Klokt val!

Jag var på på föräldramöte i går och där blev vi varse om att just 3:an är ett mycket jobbigt och krävande år. Det är mycket som skall hinnas med innan dom ska vidare till mellanstadiet. Så längre dagar, mer jobb och mer läxor. Men det går nog bra! Rutiner och stöd från oss här hemma så fixar Lilla E det. Men det märks helt klart att hon är yngre än dom flesta. Hon har ju precis fyllt 8 (5 december) och går redan i 3:an. Jag tycker framförallt det märks på hennes motorik. Vilket visar sig i tex hennes handstil. Men det har hänt mycket bara över sommar-/jullovet. Hon skriver bättre nu än när hon slutade 2:an i början på december.

Julius går som sagt var i 11:an och det börjar dra i hop sig. Om 1 1/2 år går han ut skolan. Nu gäller det att lägga manken till och se till att få bra betyg. Sen får vi se vad han hittar på. Men han går på en fantastiskt bra skola där dom verkligen följer upp och hjälper eleverna att komma vidare i livet. Mycket krut läggs på att söka vidare till högskola och universitet.  Det hålls seminarier och dom får besök från diverse högskolor och universitet från världens alla hörn. Spännande!

Harald har varit lite krasslig och har inte kunnat träna på ett tag. Men NU är han fit for fight och simmar och spelar golf. Jobbar och sliter på kontoret däremellan. Han måste tyvärr åka till det kalla och mörka norra halvklotet på måndag kväll. Borta två arbetsveckor.

Jag skjutsar barn, handlar mat, styr upp städerska och trädgårdsnisse, jobbar lite på kontoret, agerar "vaktmästare" och tar hand om barn och djur. Inga problem alls med sysselsättning! Började på pilates idag igen. Efter nästan 6 veckors uppehåll. Skönt att komma i gång igen!

Vi har haft rejält varmt ett par dagar nu. Runt +30C vilket är varmt! Jobbigt för barnen i skolan. Finns ingen AC så det blir svettigt i klassrummen. Men nu på kvällen har det mulnat på och vinden håller på att vända. Det ska bli lite svalare i morgon. Vi är alla rörande överens om att det var riktigt skönt när molnen drog fram från Atlanten. En liten regnskur vore ju trevligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar