torsdag 16 januari 2014

Trean

Tänk, igår började vår lilla E i TREAN! Nyss fyllda 8 och går redan i 3:an. Spännande så klart men roligt, tyckte Eilika! Hon hade en bra första dag och även idag var allt strålande. Läxa redan första dagen och även idag. Stava ord ord och en sida matte. Dom ska hinna med mycket i år. Jag skrev namn på totalt 20 (!) skriv- och räkneböcker i förrgår! Det är tydligen betydligt mycket tuffare i 3:an och dom har längre dagar. Nu kommer hon gå 8.00-14.20 måndag till onsdag och 8.00-13.20 torsdag till fredag. Två 30 minuters rast dom långa dagarna och det är inklusive tid för att äta sin lunchlåda. En 30 minuters rast dom korta dagarna. Tuffa dagar!

Hon och Amy har ju haft en makalös tur att hamna i samma klass även i år. Amys mamma och jag lämnade önskemål till deras fröken förra året att hålla dom i samma klass. Egentligen ska dom inte bry sig om sådana önskemål enligt nya regler men hur det nu än gick till så är dom i samma klass. LYCKA!

 
  
Det årliga kortet första skoldagen. 
Här kan ni se när hon började 1:an och när hon började 2:an.


1 kommentar:

  1. Här i Virginia, USA går alla barn oavsett årskurs (0-6) från 8:20 till 15:05 alla dagar utom på måndagar då de slutar 12:35. Rast har de bara en gång 30 min utetid och 30 min lunch.

    SvaraRadera