fredag 31 januari 2014

Simma med häst

I går fick Eilika världens upplevelse! Hon fick rida barbacka OCH simma med hästen! Det var så häftigt att se! Även Idefix fick sig en rejäl upplevelse och motionsrunda. Ja Eilika har verkligen en helt otrolig ridlärare. Hon är bara bäst! Och hon har jätte bra hand med både barn och djur. Utbildad lågstadielärare men satsar nu på att lära barn att rida.

Vi skyndade oss från skolan till Noordhoek. Naturligtvis drog fröken över tiden med 15 minuter. Eilika hade extra handstilslektion efter skolan igår och det var första av 4 lektioner. Enligt inbjudan till lektionen så skulle dom sluta 14.15 men det hade fröken missat så hon höll dom kvar till 14.30. Typiskt när man har bråttom. I alla fall så susade vi till Noordhoek och Eilika bytte till baddräkt, shorts och hjälm i bilen.

Spännande bara att få rida barbacka! Upp på Dandy och så bar det iväg. Eilika sken som en sol och Idefix hade fullt sjå att ha koll på henne där uppe på hästen. Vi gick genom bostadsområdet som består av idel hästgårdar med massor av skällande hundar innanför staketen. Idefix hade många att skälla tillbaka på.


Liten tjej rider barbacka!
 

Ut över låglandet mot den lilla sjön. Vi var inte riktigt säkra på att det skulle finnas nog med vatten eftersom det är mitt i sommaren. Men det regnade ju bara häromnatten så vi var hoppfulla.
 

Det fanns nog med vatten! Eilika håller sig krampaktigt i Dandys man. Iiiiii!


På väg ner i vattnet! Jodå Idefix han simmade runt för fulla muggar. Han är ett riktigt vattendjur!
 


Vilken lycka! Hon satt på hästryggen när Dandy simmade!
 

 Hämta pinne är kul! Och så härligt att simma!


Blöt hund! Selen har han för att inte dra så mycket när vi går. Har bara haft den knappt en vecka och den är kanon. Min arm räcker inte ner till fotknölarna efter en promenad längre.
 

-"Jo, kom nu Dandy! Vi ska bada mera!"
 

Han ville bada mera!
 

Nu säger Astrid att Eilika ska sitta upp i vattnet. Hon leder Dandy ner mot djupare vatten och Eilika hänger sig fast i manen.
 

......och ett
 

.......två och
 

....tre!
 

Eilika sitter på Dandy som simmar runt och vidare in mot grundare vatten igen!

 
Idefix leker ubåt!


Och så får hon själv rida Dandy upp på stranden igen.


Och så lite plask opch lek med Idefix också. Iklädd baddräkt och hjälm! Inte Idefix alltså, utan Eilika ;)


Brrrrr! Lite kallt när man kommer upp.
 

Men med badrock på och sittandes på en varm hästrygg i solen så blev hon snart varm igen. 
Och så lycklig!

Det här var en sådan där dag som jag blir så lycklig över att jag bor här och att jag kan ge mina barn upplevelser dom förmodligen inte fått om vi bott kvar i Sverige. Men sen och andra sidan så längtar ju Eilika rysligt efter snö nu när hon ser hur det snöar i Sverige på nyheterna. Men jag föredrar det här!

Och idag är det varmt som tusan! Nästan +30C på skuggväggen och inte mycket vind. Kommer att få hem två trötta och varma barn idag. Eilkas klassrum är på andra våningen precis under taket och är otroligt hett och Julius har det ÄNNU varmare på andra sidan bergen än vad vi har här vid havet.

3 kommentarer:

  1. Vilka härliga och underbara bilder med barn och djur. Tänk vad de får uppleva och vilka minnen de kommer att ha med i sin ryggsäck.

    SvaraRadera
  2. Vilken upplevelse, jag trodde inte ens att hästar kunde simma.

    SvaraRadera
  3. Vi såg hur folk badade med sina hästar där när vi körde förbi. Såg så himla härligt ut. Duktiga Eilika.

    SvaraRadera