fredag 25 april 2014

Här vill vi bo!

I förra veckan fick vi våra nya Business visum! Det skulle ta 6-8 veckor att få visumet och det tog 17! Kunde ha varit värre! 

Vi sökte för 5 år men fick bara 2 år! Vi har tidigare bara sökt på 2 år och fått 2 år. Denna gången använde vi oss av en agent och hon rekommenderade oss att söka 5 år. Varför vi nu inte fick 5 år är det ingen som vet! Agenten har ingen aning och har inte fått någon förklaring. Vi har ju varit här i 4 år nu, inne på år 5, och vi driver ett företag här. Lite konstigt att vi inte fick 5 år. Men det är Home Affairs i ett nötskal. Just nu är det väldigt osäkert och struligt på visumfronten. Home Affairs håller på att ändra visumreglerna och det verkar bli, om möjligt, ännu knöligare och svårare att få visum.

Nu har vi i alla fall våra 2 år! Förutom Julius som bara fick till sista december nästa år. Han går ju ut High School i juni nästa år. Därefter har han alltså 6 månader på sig innan han står utan visum!

Men vi har nu bestämt att söka permanent uppehållstillstånd med en gång. Man måste ha bott i landet, med giltigt visum, i 5 år och sen kan man få permanent uppehållstillstånd. Om man har tur! Och eftersom det nu tar sån tid att få visum så sätter vi igång redan nu. För att få Business visum så krävdes det ju en hel del dokument, se inlägg HÄR, så jag vågar knappt ens fundera över vad som behövs för permanent uppehållstillstånd. Och permanent uppehållstillstånd söker man familjevis, så förhoppningsvis får Julius också ett.

Men det är det värt! Vi vill bo här! Jag menar, bara kolla in vår utsikt från middagsbordet! Bara det är värt allt slit med visumansökan!






3 kommentarer:

  1. Lycka till! Håller alla tummar att det blir en smidig ansökan. Att ni får stanna är nog ganska självklart men som vi vet tar det en hel del tid och kräver en hel del tålamod. :)

    SvaraRadera
  2. Verkar som en bra plan att börja söka permanent redan nu! Vi funderar som bäst på om och när vi ska söka amerikanskt medborgarskap...

    SvaraRadera
  3. Jag håller tummarna för att det ska fungera! Som sagt, med den utsikten kan det ju inte vara annat än ett drömtillhåll :)

    SvaraRadera