onsdag 16 april 2014

"Ljust & Fräscht"

Vi har uppgraderat vårt "family room"! Bort med snurrfåtöljerna och in med Ektorp 3-sits soffa, fåtölj och fotpall från IKEA! 

Nu till konsten att köpa IKEA möbler när man bor i Sydafrika och  IKEA inte finns på hela den afrikanska kontinenten! Hur har vi lyckats med det?! Jo, det är en smart firma som hajat att IKEA är ett måste i VARJE land i världen. Nevada Furniture importerar  ett litet axplock av IKEAS sortiment och dom tar även emot "custom orders". Man får kika på IKEAS brittiska hemsida, göra en shopppinglista och maila den till Nevada Furniture. Dom räknar sedan ut vad varje vara kommer att kosta (inklusive påslag, frakt och tull) och när man godkännt beställningen så åker dom till IKEA i Dubai där dom fyller en container. Förutom förbeställningar så fyller dom alltså på i containern med varor som dom sedan säljer via deras hemsida. Hur fiffigt som helst! Ja, det blir något dyrare än om vi skulle shoppa samma saker i Sverige men vi får ju andra sidan IKEA möbler i vår svenska design och kvalité som vi gillar. Möbelutbudet här är inte riktigt i min smak. Och framförallt inte av samma kvalité till det priset. Hittade faktiskt en soffa som skulle, eventuellt, kunna vara ett alternativ till Ektorp, och för nästan R1000 lägre pris. Men......nej inte alls samma kvalité och så är det ju så smidigt att HELA klädseln går att ta av och tvätta.

Vi har tidigare köpt skrivbord till Julius från deras lager och nu hade vi turen att dom hade det vi ville ha inne. Jag beställde i torsdags och måndags levererades möblerna! Vi har gjort en beställning tidigare på möbler till Eilikas rum. Dom kommer i slutet av april. Tyvärr fanns inte allt när dom plockade i hop vår beställning (ja, det ÄR ju nackdelen med IKEA) men förhoppningsvis kommer det med nästa sändning. Dom åker på shopping resa ca 1 gång/månad.
 
I alla fall så är vi alla JÄTTE nöjda med förändringen! Vi kommer använda rummet mycket mer nu. Inte bara när vi äter. Här kan man sitta och läsa, njuta av utsikten eller som jag gör nu; blogga! Och det blev så ljust och fräscht! Nej nte riktigt som Fredrik Lindströms och Henrik Schyfferts krogshow, men nästan! Väggarna är ju av tegel och "äter" en hel del ljus trots stora fönster.


Vilken tur att vi har matchande hund!
 

Här kan man lätt sitta och drömma sig bort!
 

Mamma, nu har du en läs- och stick/sy hörna när du kommer! Läslampa i högra hörnet!
 

Visst blev det ljust och fräscht?!

Shoppade kuddar och pläd idag. Hade lite svårt att välja men det fick bli ljusa och beiga toner. Hade egentligen tänkt mig något åt grönt och/eller blått för att matcha hav och matta men det var svårt att hitta rätt nyans. Vår vackra, specialbeställda trasmatta som min pappas kusin Ann har vävt måste ju fortfarande få ligga kvar.


Den här lilla damen, som var väldigt avig till förändringen innan den var verkställd, har i princip flyttat in i soffan  med sina Bamse tidningar och Sigge böcker.

I planeringsstadiet funderade vi på att byta ut soffbord, matbord och stolar också. Till vita. Men nu är vi nöjda som det är. Dom mörka möblerna bryter av fint mot det vita och hänger i hop med våra brunbetsade köksluckor, som i sin tur hänger i hop med matsalsbordet i andra änden av köket. SÅ vita och fräscha är vi inte. Jag vill ha lite färg också!

5 kommentarer:

  1. Ser fantastiskt ut! Heja IKEA!

    SvaraRadera
  2. Blev jättesnyggt!
    Håller just nu på att läsa gamla inlägg i din blogg. Jätteintressant att följa och läsa hur det är att bo i Sydafrika!
    Sjukt imponerad av dig som kvinna är jag med. Du har en skön inställning till livet och jag gillar ditt sätt att skriva, rakt och ärligt och humoristiskt!

    SvaraRadera
  3. wow vilken utsikt! Möblerna passar jätte bra

    SvaraRadera