tisdag 22 april 2014

Nu är glada Påsken slut, slut, slut........

.... och påskriset slänges ut, ut, ut! Vilket vi då inte hade något, men i alla fall!

Påsken har varit god och trevlig! Vi har haft finbesök av Åsa och Bengt, påskmiddag på Påskafton och vi har hunnit med en vintur inklusive en extrem snabb guidning av Tafelberget, Camps Bay, Hout Bay och Chapmans Peak. 

I fredags, när Åsa och Bengt kom, så var det regatta ute i viken. Det fullkomligt kryllade av segelbåtar i alla storlekar. Såg ut att vara 4 olika klasser som seglade samtidigt i sina egna race. Svårt att få med alla dessa båtar på bild.


Två av dom 4 klungorna av båtar.


Dom allra minsta höll sig närmast kusten.

Ett fint välkomnande tycker jag! Gästerna landade strax efter 13.00 och Harald hämtade dom. Jag förberedde inför Påskdagens evenemang och för kvällens grillmiddag. Ja, och bäddade sängar och såg till att det var fint nere i gästvåningen förstås.


Så här bra har vi det i Afrika! En öl i väntan på maten. Naturligtvis braaiade vi. Kanon väder hade vi också.

  

Bästisarna!

Påskafton så stack Harald tidigt för att spela golf. Two Oceans Marathon gick av stapeln på morgonen vilket innebar att vägarna stängdes av. Så Harald åkte VÄLDIGT tidigt och passade på att simma innan golfen. Gästerna sov länge och sen gjorde dom Cape Point.

Eilika och jag tog en promenad på stranden med Idefix i blåsten. Lite kyligt men efter en stund var Eilika i vattnet i alla fall. Sen när jag höll på med matlagning och bak till kvällen så kom Eilikas bästis Amy och hennes mamma och lillasyster. Påskharen hade nämligen varit och gömt riktiga svenska fina ägg till alla tre flickorna i vårt vardagsrum. Efter äggletningen så följde Eilika med dom hem och jag var alldeles själv med mitt donande.

Kvällen blev lyckad! Vi hade mycket gott på påskbordet och trevligt! Jag hade gjort tunnbrödsnittar (fast på tortillabröd) med rökt lax, köttbullar, gravad lax, Västerbottenostpaj (Harald tog med sig en ost sist han var hemma), ägghalvor med rom och Kalles kaviar, sallad och tomatsallad. Och så hade vi sill, prinskorv och ost och kex. Efter maten en chokladkaka med knäckig kola och salta nötter och lättvispad grädde. Och NATURLIGTVIS så vispade vi ägg! Våra sydafrikanska gäster har varit med om detta en gång tidigare och tycker det är så fascinerande och roligt! Alla vispar sin egen äggtoddy i glasen och sen får man fylla på med mörk rom eller cognac.

 

Sally, Bengt och Åsa vispar för glatta livet!


Tänk att det är så roligt att vispa en äggula med socker i ett glas!

I söndags åkte vi till Stellenbosch, Franschoek och Paarl för att äta lunch och prova vin. Först åkte jag till Constantia för att hämta hem Julius som varit hos en kompis ända sedan torsdags. Så klockan 11 körde vi mot Winelands.


Vi började med lunch på Tokara Deli.


Fantastisk utsikt!


Åsa och Bengt i väntan på mat och dryck. Tog lite väl lång tid innan maten kom men när den väl kom så var den den var god.






En liten påskfågel i sitt bo!

Sen körde vi till Franschoek för att besöka vingården Boekenhoutskloof men det visade sig att den var stängd. Så vi körde till Paarl och en annan favorit i stället; Spice Route! Alltid ett säkert kort och dom har goda viner!


En jobbig dag i Afrika! Killen som höll i vinprovningen var norrman och mycket duktig. Kul med vinprovning på norska!





Även här fantastisk utsikt!

Ja, nu hade ju tiden sprungit iväg förstås och vår plan att skicka upp Åsa och Bengt på Tafelberget för att kolla in solnedgången gick i stöpet. Vi skulle inte hinna hem och för dom att hinna in till Kapstaden innan solen gått ner. Så vi tog till plan B. Vi körde direkt in till Kapstaden från Paarl och hann hastigt visa berget med stort B, fast bara från foten. Sen körde vi längs Atlant kusten hemåt via Camps Bay, Llandundno, Hout Bay och Chapmans Peak. Bengt hann få se lite av allt det vackra i alla fall. Så kan det gå när man har gäster på blixtvisit!


Kapstaden från den nedre linbanestationen upp till Tafelberget. Ungefär!



Solnedgångsfoton tagna från bilen i farten. Vi fick ju rappa på så att det inte hann mörkna. Vi ville ju visa Bengt fantastiska Chapmans Peaks Drive.


Solen har precis "ramlat ner" men Long Beach är ju vackert när som.

Hemma igen bjöd Harald på Carbonara och gott Spice Route vin. Sen hyfsat tidigt i säng för framförallt gästerna som sedan flög vidare till Johannesburg strax efter 7 på Annandagen. Dom är nu i Pilanesberg på safari. Snabba ryck!

Det var vår Påsk!




1 kommentar: