lördag 12 april 2014

Tjat om väder

Ja, ni får faktiskt ursäkta men efter 4 år i Sydafrika så tycker jag fortfarande att det är helt otroligt att man kan ha sånt här fantastiskt höstväder! Och så måste jag ju skriva om vädret också eftersom jag ganska ofta går tillbaka och läser inlägg från samma dag och månad från tidigare år. Minnet ni vet....kort och bra!

Just nu, klockan 20.00, sitter jag ute på altanen i lampornas sken med ett glas vin på bordet och bloggar och det är 27C ute!!!! Eilika och Idefix leker vid rutchkanan och Eilika har en tunn sommarklänning på sig. Det är becksvart ute men vi har mysig belysning i trädgården och syrsorna "chirpar" för fullt. Harald sitter precis innanför våra stora fönster så att jag ser honom och kan prata med honom när han sitter i sin fårskinnsfåtölj och tittar på fotboll. Julius? Take a wild guess! Nej han är inte ute och festar. Mamma bjöd på pasta med pesto till middag. Då håller han sig hemma.

I övrigt började Eilika och jag denna härligt varma dag med att gå ner med Idefix till tidvattenspoolen. Harald åkte till golfbanan och meddelade att det var 28C där kl 08.30!


Hittade den vackraste sjöjungfrun som finns på klipporna nere vid tidvattenspoolen. Moster Barbara, kolla in hennes vänstra stortå! Hon har fortfarande väldigt "uttrycksfulla" tår!
 

Eilika och Idefix passar på att ta sig ett morgondopp och ett stort gäng paddlar förbi.
 

Idefix simmar som bara den när matte slänger bollen i det lugna vattnet i tidvattenspoolen.

Sen gick vi hem, spolade av hund och barn, väckte sonen och gjorde oss redo att åka över bergen till Julius skola. Det arrangerades det årliga eventet Relay for Life idag. Ungdomarna springer staffet i lag om 4 runt fotbollsplanen i 2 timmar. För varje varv dom springer så skänks en viss summa pengar till någon välgörenhet. Tyvärr är detta oftast rysligt o-organiserat och jag blir mest irriterad. Jag kanske får ta tag i detta nästa år! Hmm....tål att tänkas på! I alla fall så sprang Julius och hans 3 polare 129 varv i nästan 35C värme! Bara det är värt en guldmedalj!

Eilika och jag höll oss i skuggan med varsin tidning och en smarrig frukt, bär och ost picnic! Omgivningarna på AISCTs skolgård är väldigt trevliga och mysiga. Massor av skuggande träd, bord och bänkar och en hel armé av små söta ekorrar som hoppar runt.
 

Passande picnic mat i värmen! Tyvärr fick det bli vatten till, rosévin passar sig inte på en skolgård.
 

Det hade ju kunnat vara 0-gradigt, snålblåst och snö som yrde i luften. Om det var höst i Sverige alltså!

I kväll har Harald braaiat sojamarinerad fläskfilé till perfektion och jag bjöd då på pasta pesto och ciabatta sticks. 

Härliga, härliga höst i Kapstaden!

Alla foton tagna med iFånen.

1 kommentar: