onsdag 23 april 2014

Sen höst

Det verkar hänga i hop på något sätt! I Sverige är det ju en tidig vår i år. Eller har jag fattat fel? Och här har vi en sen höst.

Nu i kväll, den 2 april, har vi tänt vår första brasa för säsongen! Det är ca 15C ute nu på kvällen och lite kyligt inne. Hela dagen har varit lite kylslagen med kalla vindar. Men det är ändå inte riktigt höstkallt. Eilika har förvisso vinter uniform i skolan men det är först igår som hon valde strumpbyxor. Innan dess har hon haft mörka knästrumpor. Dom får välja mellan knästrumpor och strumpbyxor när det är vinteruniform. Till sommar uniformen är det korta vita bomullssockor.

Påsken var varm och skön trots att den var sen i år. Annars brukat det alltid vara lite kylslaget till Påsk. Brukar göra detsamma om den är tidig eller sen verkar det som. Precis som i Sverige, då det i princip alltid snöade eller haglade när vi körde ner till Blekinge till Påsk. Skit samma om Påsken var i slutet av mars eller andra veckan av april.

Tidigare år så har vi absolut "behövt" tända brasan tidigare än i år. Vi är ändå inne på vårt femte år nu så vi har lite att jämföra med. Fast det har absolut kommit varmare perioder ända in i maj under våra 4 år och så kommer det säkert bli i år också. Kollar man in väderprognosen så ser det helt klart lovande ut. Men det är kvällarna, nätterna och morgnarna som blir kyligare och det kyler ner vårt osiolerade tegelhus.

Men det är mysigt med brasa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar