torsdag 4 november 2010

Yes och NO!

Äntligen har jag lyckats lista ut vad det är som biter oss på nätterna! Både Harald och jag blir bitna på nätterna av något som vi inte lyckats lista ut vad det är. Vi får stora blemmor som kliar något fruktansvärt. Mest runt fotknölarna men jag har även 3 bett på magen.

Har funderat över om det varit myggor, vägglus (!), någon liten spindel men nu vet jag. Och det är inte så kul! Det är LOPPOR!

Vi hade samma problem innan vi hade flyttat hit och vi var här på semester en gång. Dom försvann sedan Helen (som skötte vårt hus) sprayade hela huset och så hade dom ju inga att äta på sen. Huset var ju tomt. Nu är dom tillbaka!

När det börjar bli varmare och torrare så stormtrivs dom ute i sanden och följer gärna med in. Katten kan vara en som tar med sig dom in men jag är noga att ge honom Frontline. Det är nu länge sedan han sov i min säng också. Men dom små lopporna lägger ju ägg i heltäckningsmattan har jag läst. Usch!

Det konstiga är att vare sig Julius eller Eilika får några bett. Framförallt konstigt med Eilika som sovit i vår säng varje natt tills för 3 nätter sedan.

Ja, ja nu blir det till att åka till djuraffären och köpa FleGo, som jag fått rekommenderat ska vara bra, och spraya av bara tusan. Har Googlat och tydligen bör man spraya minst en gång i månaden för att bli av med dom små rackarna. Måste nog ta ett varv runt trädgården också, framförallt i gräsmattan, med något fiffigt spray. Så dom inte hoppar in igen!

Wish us luck!

1 kommentar:

  1. IIII.. alla dessa smådjur, min amerikanska vän Susan är snabbköpets största kund på myggspray, personalen hälsar på henne och säger hello mosqiuto lady!
    Peppar peppar vi har klarat oss bra.
    Men här i asien finns Dengo myggan-absolut livsfarlig...
    Fru Björnsson på ön
    www.srilankainmyheart.blogg.se

    SvaraRadera