söndag 28 augusti 2011

Darling

I dag har Harald, Eilika och jag varit i Swartland och tittat på blommor! Tonårspojken stannade hemma.

Våren är på väg och nu i slutet av augusti och i september så blommar det som bara den upp längs västkusten. Vi körde upp längs kusten på R27 genom Milnerton, Table View och Bloubergstrand. 


Lions Head, Table Mountain, Signal Hill och Cape Town på andra sidan Table Bay. Vilken skyline! Man kan aldrig se sig mätt!


Här ser man Robben Island som är mycket större än vad man tror. I alla fall vad jag trott. Har fortfarande inte varit där, men jag hinner nog ;)


Sedan svängde vi av mot Mamre och Darling på R307. Och snart började vi se blommor. Jag hoppade ur bilen för att fota lite då och då. Värsta japanen!







Jag låter bilderna tala för sig själva! Vi såg även massor med rosa och oranga blommor. Tyvärr åkte vi mot solen vilket gjorde att vi inte såg blommorna lika väl som om i hade kört med solen i ryggen. Men vände man sig bakåt eller tittade i backspegeln så såg vi otroligt mycket vackra blommor. Stor fläckar med vita blommor såg nästan ut som om det låg stora hagel på ängarna. Maffigt! Och så vilda kallor överallt. Och landskapet runt Darling är helt fantastiskt. Man kan se hur långt som helst och så här års är det så grönt! Vi bestämde oss för att köra samma route i mars för att se hur grönt det är då. Efter den heta sommaren är det säkert inte så grönt utan mer brunt och bränt. Det stannade många bilar, förutom vi,  längs vägarna för att fota och beundra naturens egna färgpalett.


Vi stannade i Darling och åt lunch på Bistro Seven. En mysig restaurang där ägarna lagade mat och tog betalt. Eilika hittade en kompis. En liten kille som inte alls ville åka därifrån när hans föräldrar var klara.


Frun själv, denna härliga vinterdag!


Efter vår goda lunch körde vidare mot Yzerfontain. Denna semesterort ligger precis vid atlanten och har många stora, och så här års, tomma hus. En häftig strand full med musselskal.


Musselskal!


Ännu mera musselskal. Det knastrade under skorna när vi gick.



Och häftiga vågor.


Strandläge! Men inget för oss. Inget liv, bara tomma hus. Och på sommaren säkert MASSOR med turister. Men vackert är det!


Glad tjej på väg hem igen! På vägen hem stannade vi i Constantia Village för att köpa potatis och oxfile bla. Super fin, färsk och putsad oxfilé för 130.-/kg. När vi kom hem bjöd Harald på Biff Rydberg! Det är så synd om oss! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar