tisdag 4 juni 2013

Ordning och reda

I går kom Eilika och jag till skolan precis när klockan ringde in. Alltid hopplös trafik när det regnar.

Måndagar har Eilika kör på morgonen så jag följde med henne till Big Hall. På vägen gick vi förbi några äldre elever som agerar vakter på morgonen. Dom står vi alla ingångar till skolan och är man sen så måste man lämna över sin Message Book till dom. Alla elever har en meddelande bok där dom skriver i sina läxor och där vi föräldrar kan kommunicera med läraren och tvärtom. Alltså är man sen så konfiskeras boken och levereras sedan av vakterna till vice rektor som sätter i en stämpel i boken och sedan får man kvarsittning. Det ni! Detta gäller alla elever från 2:an upp till 7:an. Alltså har både skolan, läraren och föräldrarna koll på om ungarna kommer sent till skolan.

Vi tog oss förbi vakterna eftersom jag levererade dottern. Lämnade henne i Big Hall och stod och tjuvkikade en liten stund. Alla barnen som är med i kören ställer sig i prydliga led, i rätt ordning beroende på vilken stämma dom tillhör, och går sedan upp på scenen för att sjunga. Alla barnen vet var dom ska stå och dom ställer sig på sin plats på en gång. Inget spring eller stoj. Klockan är nu alltså ca 2 minuter efter att skolan börjar klockan 8.

Julius kan också glömma att komma för sent eller skolka. Dom prickas av i homeroom varje morgon. Är man sen så måste man först rapportera till expeditionen för att få en passersedel som skall lämnas till läraren. Barnen släpps inte ut ur skolan utan att man så att säga skriver ut dom på expeditionen, får en lapp som sedan måste lämnas till vakten i grinden. Inga problem med skolkande ungar här inte.

Me like ordning och reda!

1 kommentar: