onsdag 21 december 2016

Nygamla bekantskaper

För ohyggligt många år sedan firade vi Nyårsafton tillsammans med bland annat Helene och Johan, som då var pytteliten, hemma hos oss på Aspö. Helene och hennes son Johan var och är goda vänner med min faster och farbror på Aspö och det var så det blev att vi firade Nyår ihop. Sedan dess har vi natruligtvis fortsatt att heja på varandra på ön och prata lite då och då men inte så mycket mer. Våra cirklar har helt enkelt inte mötts.

Men i torsdags landade Helene och Johan i Kapstaden, tillsammans med Frej och hans son Leo. Och naturligtvis hade vi erbjudit dom att bo hos oss. Aspöbor är alltid välkomna!

Leo är på praktik i en safaripark uppe i Pretoria trakten och där började dom sin resa. Nu fick Leo några dagar ledigt och kunde hänga med dom andra ner till Kapstaden.

Så roligt med nya, fast gamla, bekantskaper! Vi har hunnit med en ordentlig Krugerbraai (grillkväll) och en heldag med vinprovning. Sedan har gästerna skött sig mer eller mindre själva med späckat sightseeingprogram. Ett par dagar har dom lånat med sig Eilika som guide, vilket hon tydligen sköter galant. Hon njuter som fisken i vattnet med två unga herrar på 22 och 25 år som busat med henne.


Braai på g!
 

Började med vingården Steenberg i söndags. Som alltid!
 

Eilika och Johan.
 

Vi fortsatte till Avontuur i Stellenbosch. En ny vingård för oss. Måste testa lite nytt ibland.
 

Vilken utsikt!
 


Vi åt en god lunch i skuggan!
 


Massor med väldoftande vita rosor överallt.
 

Eilika och jag på upptäcksfärd.
 

 På Avontuur är inte bara en vingård utan dom föder även upp tävlingshästar.


Vilken lycka för Eilika!


Flera föl, varav några stycken låg ner i värmen.
 

 Man kan skymta Tafelberget där borta i diset.



Efter lunchen provade vi deras vin också naturligtvis. Eilika och favoriten Johan.
 


Efter Avontuur tog vi en annan favorit, nämligen Hartenberg. Harald shoppade lilla påsen där. Dom har dyra men goda viner!

Det var ett tämligen trött gäng Harald och jag hade i våra bilar på vägen hem. Väl hemma möttes vi av en glad och kissnödig hund. Han hade varit hemma själv i nästan 8 timmar. Duktig kille! Till middag blev det pizzabuffé. Jag beställde på nätet och Harald åkte och hämtade. Riktigt gott efter allt vin.

Medans gästerna gör Kapstaden med omnejd så roar Harald och jag oss med jobb, julstök och förberedelser för braai både i kväll och i morgon kväll (jag skriver senare vilka spännande gäster vi får) och så för Julius ankomst den 27/12. Han kommer med 6 kompisar från Sverige så jag behöver uppgradera gästvåningen med lite fler kuddar och täcken tror jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar