tisdag 17 maj 2011

Super Nanny metod

Jag ligger lite efter i bloggandet! Sonen klagade igår på mig att det är dags att uppdatera bloggen nu. Så rätt han har. Så nu blir det några inlägg på raken här.

Senaste veckan har vi kört med en mycket fiffig Super Nanny metod på Eilika. Lilla damen är mycket bestämd och har lite svårt att sitta still vid middagen, hon vägrar städa sitt rum, hon är inte speciellt snäll mot sin storebror, hon skriker och bråkar när hon ska tvätta håret och hon har kommit in i en dålig vana att komma till vår säng VARJE natt. Alla dom här små sakerna går ju naturligtvis att justera men är man väldigt bestämd och envis så är det inte alltid så lätt. Lilla madame sätter sig på tvären!

För några veckor sedan hittade Eilika en liten rosa keyboard på Woolworths. Den ville hon HA! Men den kostade lite drygt R200 så den fick hon inte bara så där. Det stackars lilla livet fyller ju inte år förrän i december och det är en väldigt lång väntan.

Så, jag gjorde helt enkelt ett litet stjärnsystem för Lilla E. För varje gång hon gör dom sakerna jag nämnde ovan får hon en stjärna (klistermärke). När hon har 20 stjärnor ska hon få sin rosa keyboard.


På den här hemgjorda planschen av mig klistrar vi stjärnorna. Bilderna symboliserar det hon ska göra. Pingvinen som kramar en annan pingvin= vara snäll mot Julius och oss andra i familjen, duschen=inget gnäll vid hårtvätt, dom städande barnen= städa sitt rum, den sovande smileyn= sova i sin egen säng och barnen som sitter vid sina bord och äter= äta ordentligt. Och vet ni vad, det funkar! Eilika har nu 16 stjärnor! Alltså bara 4 kvar.

I förrgår städade hon sitt rum jätte fint. Hon kan ju verkligen allt det här så det är ju inte orimligt. Hon behöver bara en liten puff i rätt riktning. Det enda är att hon fortfarande kommer på natten, men hon är inne i en dröm fas så det är ok.

Tack Super Nanny!

1 kommentar:

  1. Läste med stort intresse din metod, och ska nu själv oxå prova på denhär super Nanny metoden:) Har två fröknar som stökar och ibland har vi knappt rum i vår egen säng när dessa 2 små tar all plats, och ätande tar en evighet ! Tror denna metod kommer funka även för oss:)
    Kram Jannika

    SvaraRadera