fredag 22 juni 2012

Fin besök

Nu är dom här! Vi får ÄNTLIGEN visa våra bästaste sydafrikanska vänner vårt Aspö!

Onsdag kväll kom Helen, Dave, Kate och Tony. Helen och Dave efter en lååång resa från Kapstaden via Istanbul och Kate och Tony från England. 


Aspö Mad


Här kommer dom! Helen och Dave efter att ha rest med bil, flyg, tåg, buss och slutligen nu på färjan från Karlskrona.


Taxi Kruger har kört fram två bilar.




Kärt återseende!



En GT på trappan!

I går åkte herrarna in till stan kl 10 för att spela golf. Vi damer tog en promenad ner till färjan och åkte in till stan kl 12 för att gå på Karlskronas berömda Lövmarknad. Marknaden har ägt rum, dagen innan Midsommarafton, i en eller annan form i 200 år! Sedan 1871 har den gått under benämningen Lövmarknaden. Marknaden startade genom att bönderna åkte in till stan för att sälja  björkris och blommor för att alla skulle kunna "löva" till Midsommar. Alltså dekorera furstukvistar, båtar och naturligtvis Midsommarstänger. Numera finns det drygt 430 knallar på marknaden som säljer allt mellan himmel och jord. Fortfarande säljs mycket blommor och vackra blomsterkransar. Jag har varit på Lövmarknaden sedan jag var liten, likaså min pappa och min farfar. Lång tradition mao.




Eilika fick sitt lystmäte i den lilla karusellen. Snacka om lycklig unge!

Efter att ha trängts ett antal timmar bland allt folk och kassarna fyllda till brädden, bla 8 liter jordgubbar, så gick vi ner till färjan. Skulle precis ringa min syster som erbjudit sig att hämta oss nere vid färjan så kom Harald och Co med bilen. Perfekt! Vi slapp gå hela vägen hem från Aspö Mad.


Sundowner!




Grillen igång och roligt har vi!


Tony skrämde Eilika rejält genom att nästan slänga henne i poolen. Pappa tröstar. MenTony blev förlåten igen och fick Eilika till bordet.

När maten var uppäten så kom bästa storasyster Barbara ner på ett glas vin. Hon har kört ner från Katrineholm för att fira Midsommar med oss.

Nej nu ska här förberedas för Midsommarfirande! Steg 1 avklarat; gårdagens disk!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar