måndag 28 oktober 2013

Båtbesök

Ja, Harald kom hem strax innan 17.00 i går och slängde sig in i duschen (efter 18 hål golf och cabkörning i 25C värme så behövs det). Jag plockade ihop lite gå-bort presenter. Det blev en barnbok, en påse med farmors torkade trattisar och ett paket Annas pepparkakor. Sen tog vi två bilar och körde till False Bay Yacht Club i Simonstown. Nu skulle vi äntligen få träffa denna spännande familj som seglar jorden runt! Julius stannade hemma med Idefix. Han är lite svår att få med sig på våra äventyr nu för tiden.

När vi signat in på klubben så mötte vi familjen med en gång, vid restaurangen och lekplatsen. Sen fick vi följa med innanför grindarna och ut på bryggan till deras fina båt S/Y Mary! Mycket spännande för tre landkrabbor!

Barnen fann naturligtvis varandra direkt. Lyx för dom alla tre att träffa svensktalande barn. Mammor och pappor fann också varandra med en gång. Vi blev bjudna på Madagaskiskt öl och popcorn i sittbrunnen. Vi pratade och fick "båtesyn" och sen hade vi sån tur att vi blev bjudna på middag!


Dom små "piraterna" Otto och Lovis.
 

Mamma Linda bjöd på en fantastiskt god fisksoppa gjord på nyfångad fisk. Mums!
 

Lilla Fröken Försiktig morskade till sig vart efter och vågade till sist sig fram enda till pulpiten. Men med ett stadigt grepp! "Piraterna" har vanan inne. Dom har bott på båten i hela sitt liv.
 



Inte släppa taget, inte släppa taget var Eilikas melodi. Lovis däremot passade på att hänga lite upp-och-ner! 
 

Förutom fantastiskt sällskap, god middag med smarrigt vin, en fantastisk solnedgång bakom bergen så fick vi även se en stor manta simma längs med och under båten. Så häftigt! Dom är så makalöst stora! Hann tyvärr inte få fram kameran. Hur coolt som helst.

Klockan var över sju och dags att åka hemåt. Skoldag i dag. Vi lämnade vår stora Merca till Ludvig och Linda. Dom får cruisa runt i den när dom är här. Verkar ju väldigt dumt att dom ska hyra bil när vi har en extra bil i garaget. Och så var ju framkörning så lagom kort också.

Vi kommer träffas flera gånger innan dom seglar vidare över dom 7 haven. Eilika har redan bokat in dom för pingvin tur på torsdag, och så blir det middag hos oss till helgen. Sen ska vi få följa med ut och segla en sväng någon dag och vi har lovat att ta med dom på en vintur. Visst är det härligt med "byteshandel?!

3 kommentarer:

  1. Gudars skymning, jag skulle bli tokig av att bo på en båt med barn. Tror jag. All heder till dem som vågar och klarar det!

    SvaraRadera
  2. Tack för besöket. Vilken rolig bildserie du fick : ) /Linda

    SvaraRadera