onsdag 4 juni 2014

KALLT!

Just idag är det KALLT! Riktigt kallt! För att vara Kapstaden alltså. I början på juni. 

I natt och idag har det regnat, ösregnat, blåst som tusan, åskat och blixtrat! Och så är det kallt! Både ute och inne. Just nu kl snart 21.00 är det +9,5C ute och +16C inne i vårt badrum och vid matbordet. INTE trevligt! Men i vardagsrummet, framför TV:n och Morsoe kaminen är det varmt och skönt! 

Vi ser fram emot lite sommar Sverige nu! Bara 9 sleeps kvar så flyger vi. Och jo, även om det kanske inte är mycket varmare i Sverige så känns det MYCKET varmare! Och om 10 dagar så har sommaren säkert kommit tillbaka till Sverige.

I helgen däremot så hade vi fint väder lite då och då. Ingen direkt värme men blå himmel och sol mellan molnen. 



Hoppa studsmatta går bra även på vintern i Kapstaden. Barfota men med jacka!


Vacker blomma jag tog med mig hem från morgonpromenaden med hunden i lördags morse. Det är alltså en enda blomma. Fin va?!
 

 I söndags gick Julius och jag ner till vattnet med Idefix. Det var så fint väder just då så det var bäst att passa på!


Den här killen var väldigt nöjd med valet av eftermiddagspromenad!
 

Middagen serverad i aktivitetsbollen! Det tar i alla fall några minuter längre för honom att få i sig sin mat. Bollen har ett litet hål där torrfodret ramlar ut. Om han rullar bollen dvs.
 

I måndags var det individuell skolfotografering. Eilika sov med 6 flätor i håret efter duschen för att få en extra fin hästsvans till fotograferingen (dom MÅSTE har håret uppsatt i skolan). Amy hade en fin inbakad fläta. I tisdags skulle båda ha likadan fläta. En Elsa fläta från filmen Frozen. Best Friends Forever!
 

Vädret är ombytligt i Kapstaden på vintern. Så här såg det ut på stranden i Glencairn i går. Idag stod regnet som spö i backen och det blev en blöt promenad på kyrkogården i stället.


1 kommentar:

  1. För egen del börjar det också närma sig resa mot Sverige, och nu börjar jag längta efter den härliga svenska luften på riktigt.

    SvaraRadera