onsdag 18 juni 2014

Lång resa

Det är verkligen en lång resa, från dörr till dörr, mellan våra hus! Taxin hämtade oss hemma i Glencarin fredag kväll kl 18.00 och lördag kl 17.00 rullade vi av färjan på Aspö. Det tog alltså inte flera dagar, som man skulle kunna tro om man kollar på bloggen, men långt ändå. Jag har bara inte haft tid, ork eller lust att skriva.

Än så länge så känns det verkligen så skönt att vara i Sverige. Mycket bättre än dom senaste 4 åren faktiskt. Jag verkligen njuter av vara här! Värmen, jo för även om det regnar och är typ 12C ute så är det varmt INNE, maten, ljuset, mamma och pappa, barnens frihet, shopping (det finns så mycket fint) ja i princip allt just nu. Bara en sak som saknas; Idefix! Fast det hade varit trångt med vår 40kgs hund i vårt lilla hus.

Jag tror att det känns så skönt just i år därför att det hann bli så kallt i Kapstaden innan vi åkte (tidig och kall vinter) och för att det poppar upp en massa omöjliga visumregler och regler för att resa med barn nu med den nya regeringen. Man känner sig inte så välkommen längre helt enkelt. Nu visar det sig att många av Home Affairs nya regler är olagliga och kommer förmodligen att ändras igen. Det har domstolen i Kapstaden fastslagit efter ett antal stämningar. Men ovissheten och allt det knöliga är påfrestande. Vi har ju vårt business visum i två år till och ansökan om permanent uppehållstillstånd är inlämnad så det går ju ingen nöd på oss, än så länge. 

Så vi lämnade ett kallt vinter Kapstaden i fredags och myser nu på varma (ljumma i alla fall) sommar Aspö! Eilika leker för fullt med sina saker hon har här. Hon hälsar på mormor och morfar när hon vill (hon kan gå dit själv), hon hälsar på tant Greta (grannfrun på 90 år) där hon bakar mandelmusslor och kolakakor och hon leker med Amanda (dit hon också kan gå själv)! Julius jobbar. Han fick ett extra sommarjobb att rensa rosenrabatterna nere vid färjan innan Midsommar. Han är nästan klar och han får bra betalt. Sen ska han lite hit och dit i Sverige för att jobba för NSS och sälja TYR på diverse sim- och triatlon tävlingar. Harald jobbar rätt så mycket och åkte till Polen i går morse. Kommer hem igen i kväll. Jag har tvättat massor med lakan och handdukar från förra sommaren och så har jag städat hela huset. Nu är alla dammråttor som lagrats i 10 månader borta och huset doftar såpa. Härligt! Har förvisso massor med spröjsade tvåglas fönster kvar att putsa men det får bli ett senare projekt.

Detta lämnade vi i:


Hagel på studsmattan! Ja, det haglade visst här också dagen efter, men i alla fall.
 

Eilika rusade ut för att samla hagel. Det ligger nu i en glassburk i frysen. Kanske ska hon ta fram det till jul?!
 

Denna gosiga nosen lämnade vi! Eilika storgrät när vi åkte och jag fällde allt en liten tår på flyget.
 

Han är så fin vår Idefix! Blir påmind om honom varje dag då dom spelar Rather be med Jess Glynne på radion. Det är Idefix favvolåt. Han sjunger/ylar alltid till den!
 

Vi lämnade även den vackra stranden. Detta var i fredagsmorse. Kallt men härligt!
 

Och så vår fantastiska utsikt. Solnedgång över Hottentot Holland Mountains.


Eilika och Madiba på Cape Town International Airport i fredags kväll.
 

På väg!
 

Allra sista biten på vår långa resa!

Men vi kom till detta:
 

Eilika lycklig i sitt fina lilla rum och över att få träffa flodhästen Cecilia igen! Dom är oskiljaktiga när vi är i Sverige!
 

 Kolla! Inte 14C inne utan drygt 20C! Och skönt även ute!


Kväll på Krugers Gård. Harald har klippt gräset. Nu väntar vi bara på att poolen ska bli varm. Värmepumpen ville inte men nu är den fixad. Tar dock några dagar innan den blir badbar. Ganska mycket vatten är det!
 

 Jodå, havsutsikt även här! Om än inte så storslagen.

 

Polenfärjan glider förbi i kvällssolen! Makalöst med detta ljus. Klockan är alltså nästan 21.30 när färjan åker förbi på kvällen.
 

I förrgår tog jag "bussen" in till stan!
 

Solar nosen på färjan.
 

Aspö!
 

Lunch!
 

Älskar alla våra verandor! Detta är hallen där jag gärna sitter på eftermiddagarna.
 

Eilika har fått ärva Julius datorbord. Nu får hon plats ordentligt att rita och har full koll över grinden, om någon kommer, och hela trädgården och poolen.
 

Eilikas och min svenska sommar fika igår! Jag kommer ju bli rund som en boll av allt det goda som finns här!

I morgon är det Lövmarknad i Karlskrona och på fredag Midsommarafton! Håller tummarna att regnmolnen håller sig borta. Det ser lovande ut!

3 kommentarer:

  1. Det ser underbart ut och ni verkar njuta max. Gör det! Visst är även Sverige fint och fantastiskt på alla sätt och vis. Kan tänka mig att ni njuter extra eftersom ni inte var i Sverige i julas. Och barnens frihet att springa runt hur som helst.....det är en härlig känsla när man vant sig vid annat. Önskar er en glad midsommar. Kram från Marie Grell

    SvaraRadera
  2. Vilken idyll ni har i Sverige!

    SvaraRadera
  3. Önskar er en härlig midsommar.
    Och en fortsatt skön sommar i Sverige. Ni har verkligen ett fint sommarhus.

    SvaraRadera