tisdag 2 februari 2016

No me gusta El Niño!

Nej väderfenomenet El Niño gillar jag INTE! Inte just nu i alla fall. Det är varmt! Hela tiden. Dag ut och dag in. Vi brukar alltid ha så "perfekt" väder. Sommartid svalkar havet och vi har ytterst sällan över +27C. Några få dagar per år kommer vi upp i 27 och över. Men denna sommar! Snarare regel än undantag att temperaturen ligger mellan 25-30C i stället för behagliga strax under 25C.

Gnällig?! Jag?! Jajamensan! Jag tycker inte att det är så skönt när svetten lackar konstant och det är klibbigt och varmt. Det behövs verkligen inte mycket för att man ska svettas. Att duscha hjälper föga. Två minuter senare är man lika svettig igen.

Men i natt så fick vi ett åskväder som släppte ut lite ånga i alla fall. Tyvärr mullrade det mycket snabbt förbi över haven. Några få regndroppar och ja som ni ser nedan verkar det inte som om det blir någon ljusning den närmaste veckan.



I övrigt mår vi alla bra! Ja jag har en allvarlig släng av hemlängtan och kolossal trötthet på att bo i detta land just nu. Ja, igen! Därav saknaden av blogginlägg. Har ingen lust helt enkelt! 

Men det går säkert snart över. Eller lägger sig något i alla fall. Och idag är det bara 50 dagar tills jag och Eilika flyger hem till Sverige för att fira Påsk och Julius 20-års dag! Det ser jag fram emot! Harald kommer också vara där förstås men han flyger ett par dagar före oss.

Caesar växer och frodas. Har lugnat ner sig något och blev i onsdags en "det". Snabbt, smidigt och billigt. Lämna in kisse klockan 8.30 på morgonen och hämta hem honom strax efter 13.00. Kissen sövd, opererad och uppvaknad. Två små, små prickar på hans små kulor var det enda som syntes och lillkillen var lika pigg som vanligt. Pris? SEK475 inklusive hans sista kattunge vaccination! Häpp!

 
Caesar som fotomodell för TYR!


 Hemkommen från veterinären så gick han direkt till matskålarna. Först geggiga mumsbitar....


 .....och sen på torrfodret. Han har ett mål här i livet; att bli en stor katt! 


Caesar och jag firar fredag eftermiddag!
 

 Och ja, katt som han är så älskar han kartonger och lådor!


Sovandes som en prins!
 

Denna best älskar att plocka "pinnar"! 


Denna var så fin att fick lov att ta hem den.  Han avkvistar och gnager för fullt!



Och hittar man ingen fin pinne så är det också kul att gå på mullvadsjakt! 

I lördags åkte tjejgänget in till stan för att äta lunch och besöka den stora fina svensk klädbutiken H&M! Med oss hade vi Eilikas bästis Amy, hennes lillasyster Georgia och mamma Lee-Ann. Vilken dag!

Vi började med lunch på Quay Four! Två stora fisk- och skaldjursplatters delade vi på. Milkshakes till barnen och rosévin till mammorna.


Fröknarna Milkshake!

Mycket smart move att börja med lunchen. Energin var på topp när vi äntrade den gigantiska butiken. Ryktet går att det är H&M´s största butik worldwide. Vet inte om det är sant men STOR är den! Det shoppades friskt och Lee-Ann var helt fascinerad av det gigantiska sortimentet, att det fanns så många plagg i varje storlek och priset! Ja det är till och med riktigt bra priser även för sydafrikaner. För oss är det ju löjligt billigt! Jag betalade SEK1200 för 11 klädesplagg till Eilika och tre saker från deras Home avdelning! På prislapparna så är det ungefär samma belopp som i Sverige men i rand och randen ligger nu i löjliga 0,53 jämfört med den svenska kronan. Det blir inte mycket shopping på H&M i Sverige i sommar! 
 

Energin börjar ta slut.......
 

H&M maffian! Fullastade med påsar!

Efter många timmar i stan så körde vi hem och Eilika packade ihop lite för att sedan hänga med Amy hem på sleepover!


Lee-Ann skickade denna bilden till mig! Tjejerna i likadana H&M jammisar. Eilika fick sin i somras hemma i Sverige och Amy fick sin på dagens shopping.

Söndag förmiddag skulle jag hämta upp Eilika strax innan 12 men dom bestämde sig för att åka till stranden. Vilken lycka! Vi fick inte hem Eilika förrän strax innan tre på eftermiddagen. Men då var hon TRÖTT! Nej snarare helt slut!



Återigen bilder från Lee-Ann!
 

Tyvärr så missades solskydd! Det har varit lite svidigt och jag tror lilla damen har lärt sig en läxa.
 

Även röd om nosen!
 

Men go och glad ändå!

Och Harald? Jo han jobbar, simmar och spelar golf. Och bekymrar sig över hustrun som har hemlängtan. Men han har en plan! Jag ska "få" spendera mer tid i Sverige i år. Hoppas det hjälper! Jag behöver nog få uppleva lite svenskt skitväder!




2 kommentarer:

  1. Katter och lådor, jag vet inte varför, men så är det ju!

    SvaraRadera
  2. Kul att du kommer på besök till Sverige lite oftare. Skitväder kan vi bjuda på nästa jämt :-)
    Måste vara olidligt varmt när man ska sova som ni har det nu?
    Kram Anette

    SvaraRadera