söndag 26 februari 2017

Kommer att sakna

Vi kommer definitivt sakna våra middagar på restaurang mitt i veckan! Nästan varje vecka äter vi ute någon kväll. Ofta på Dixies, ibland i Simonstown. Överhuvudtaget att äta ute kommer vi sakna. Den goda och vällagade maten för en mycket billig penning. 

Jo jag vet att det finns restauranger i Sverige! Men av er läsare som bor i Sverige, hur ofta äter NI ute med familjen? Och vi kommer bo på en ö! Att sätta sig på färjan i dryga 25 minuter för att gå på restaurang och sedan 25 minuters färjetur tillbaka igen, en vardagskväll?! Nej jag tror INTE det kommer hända så ofta tyvärr!


Eilika på en av våra absoluta favoritrestauranger på senaste tiden; Mångata (ja, den heter faktiskt så) i Simonstown. Och med en av sina favvorätter; musslor!



Även när Eilika och jag är själva går vi ut mitt i veckan. Oftast på Dixies (som ligger på bara några minuters gångavstånd från oss). Milkshake och GT går jätte bra att dricka på en torsdag!

En lördag i slutet på januari var Eilika på födelsedagskalas i Hout Bay. Kalaset var mellan 10 och 12 så det var ju lunchdags när jag hämtade henne. Då passade vi på att ta en tjejlunch på en av vingårdarna vi passerade på vägen hem. Vi åt och hade det bra på restaurangen Jonkershuis på vingården Groot Constantia.




Utsikt! Som vanligt när man är i Kapstadsområdet!
 

Men hur mysigt ser inte detta ut?!


Vi åt en utsökt Kingklip (vit smarrig fisk) med hollandaise!


Vinrankor och berg!


Photobomb!


Och så priset! Två huvudrätter, en Cola, ett glas vitt och varsin dessert (det var ju ändå lördag!) till det fascila priset av 370 spänn!


Och så kommer vi ju sakna våra kära vinprovningar! Denna på De Grendel med BÄSTA Heléne och hennes vännina samt Ludwig! Och kolla utsikten! Ett stycke Tafelberg! Häpp!


Och så händer det ju att Big Boss och Boss Lady tar sig en GT på fredagseftermiddagen! Vi kan ju till och med sippa på den på kontoret! GT på en fredag fixar vi ju i Sverige också men inte på kontoret :)

1 kommentar:

  1. Visst finns det mycket man kommer att sakna när det bär av till Sverige igen. Vi är också på väg nu. Slutet av april är det dags för hemflytt och sedan blir det väl till att ändra lite vanor som sagt ;) Vart tar ni vägen i Sverige?

    SvaraRadera