onsdag 10 februari 2010

Eilika

Lilla Eilika har det tufft! Hon trivs inte riktigt bra på dagis. Det börjar bli bättre men det går SAKTA! I princip varje dag är hon väldigt ledsen när jag lämnar henne men det går tydligen snabbt över enligt hennes fröken. I går däremot gick det jätte bra. Då skuttade hon ut på gården med en liten svart tjej. Hon babblar på på svenska, men det verkar inte dom andra barnen bry sig så mycket om. Dom är ute på morgonen och sedan går dom in och pysslar lite, dricker thé och äter smörgås, är ute en sväng till, äter lunch, läser en saga och sedan kommer det som lilla E inte gillar. Dom VILAR! I nästan 2 timmar! Alla barnen ligger på madrasser i ett stort rum, med varsin filt, och där ska dom ligga. STILLA! I knappt 2 timmar. Inget för Eilika som slutade sova middag för över ett år sedan. En del barn somnar dock, men inte Eilika. Eftersom hon inte riktigt känner sig trygg så har hon börjat suga på filten, kläderna, håret, gosedjur. Inte bra! Nu har hon fått små snutte trasor som hon kan suga på som vi kan ta hem och tvätta varje dag. Stackarn! Men det är nog inte så lätt eftersom hon inte förstår och inte kan göra sig förstådd. Den bekymrade mamman hoppas att det snart blir bättre!

Vi har faktiskt anmält henne till Julius skola. Hon skulle kunna få börja i augusti, då hon har åldern inne. Tyvärr är det kö men vi håller alla tummarna. Vore inte helt fel att ha dom på samma ställe och där kan hon få extra engelska, om hon behöver det då. Och när hon är sex så börjar dom skolan och då vill vi ju att även hon ska vara ledig 6-8 veckor på vintern. Så vi kan åka hem till sommaren i Sverige.

I morse strax innan fem vaknade vi upp av en rejäl åskknall. Ja, alla förutom Julius, som sov som en stock. Det lät som vi hade Tor i sovrummet. Eilika vaknade med ett skräckslaget skrik och somnade inte om efter det. Så när vi gick upp var det rejält mulet och regnade. Men nu har det slutat regna och är +26 grader varmt.

Nu ska jag borra och sätta upp mina gardinstänger och hänga gardiner. Harald köpte en slagborr i går.

4 kommentarer:

  1. Stackars Eilika, det är tufft med förändringar, särskilt att vila om det spritter i kroppen av energi. Enda trösten är väl att det går över successivt... men nog är det jobbigt mens det vara. Hälsningar från ett strålande soligt vintervitt Hässelby, med skidåkare i skogen och fiskare på Isen

    SvaraRadera
  2. Hej Eilika! Är det skönt i Sydafrika. Vi har det kallt här. Många kramar från oss på din gamla avdelning LM.

    SvaraRadera
  3. Hej på er, och ett Stort HEJ! till Eilika från Sixten, som undrar vart hans Eilika har tagit vägen!?
    Det var ju meningen att Sixten skulle träffa henne där och leka varje dag. :)
    Kramar från Sixten.

    SvaraRadera
  4. Hej Eilika, Har du det bra? Jag vill at du ska komma och hälsa på mig igen. Jag saknar dig MASSOR! Det gör jag verkligen. Har du fått nya kompisar? Är det varmt hos er? Kan du skriva brev till mig.
    Kram fårn Stella

    SvaraRadera