onsdag 17 februari 2010

Pizzabagare

I går var jag på spis och ugn jakt. Inte det lättaste. Finns väldigt lite hällar och mest av märket Defy (??!!) och Samsung. Hittade dock en butik som hade både Bosch och Siemens i Fish Hoek. Dom har även en butik i Tokai med lite större urval. Åker dit i morgon.

Julius skulle ju ha simtävling med skolan igår. Eilika och jag skulle hämta honom 16.30 på skolan när dom skulle vara tillbaka. Lilla E och jag åkte hemifrån i god tid för att även hinna tanka. När vi kom till Sun Valley var det stop! Olycka på bergsvägen. Alla bilar, liksom vi svängde in för att köra via Noordhoek istället men när vi kom till den utfarten var det avstängt där också. Vi fick åka tillbaka och köra över Fish Hoek och Boyes Drive istället. I Fish Hoek var det naturligtvis kaos och det tog oss över en timma att ta oss till Julius.

Vi kom alltså drygt 30 min för sent till skolan och där stod en ensam kille och väntade. Hans telefon är konfiskerad (räkning från Telia på MASSOR med pengar), så vi kunde inte ringa honom. Stackarn!

Sedan visade det sig att hans tävling hade blivit inställd så han hade varit på skolan hela tiden. Som tur var hade han fått låna ett hörn i poolen (där det var after-school activities), så han hade tränat i drygt en timma i alla fall.

Ja, ja så kan det gå! Vi körde i alla fall direkt till Dixies (då vi såg att det körde bilar på berget och vägen alltså var öppen igen) och åt middag. Harald var på en simtävling i närheten av flygplatsen så han var inte med. Men även han var ju naturligtvis sen till tävlingen pga trafiken och avstängd väg.

Eilika trivs på Dixies (ja Julius oxå för den delen)! Hon blev kompis med chef kockens son Mathew och fick göra pizzor tillsammans med honom. Som hon kavlade och vad roligt hon hade! Hon pratade och pratade på sitt eget lilla låtsas språk. Det låter lite som engelska men är mestadels påhittade ord. Säkert ett steg framåt i hennes språkutveckling. Låter väldigt roligt i alla fall!

1 kommentar:

  1. tänk så det kan bli med det enkla jordiska. Trafikstockningar finns ju lite varstans, vi ska på bio inne i stan i kväll. Även om vi startar tidigt så vet vi ju tyvärr aldrig om vi hinner i tid...
    Vilka jättefina bilder. Hälsa Julius och Eilika, det snöar i Stockholm. Alexander ska åka slalom med skolan i morgon.

    SvaraRadera