torsdag 4 februari 2010

Vart tog vi vägen?

Jo, här är vi! Inte riktigt haft orka tt uppdatera bloggen och så har vi haft lite internet strul.

Det är så väldigt fiffigt här att vi har hitills betalat med kreditkort via internet för internet. När vi har slut på "kräm" så betalar vi in lite mer. Man får bara köpa 5 gig åt gången. I tisdags var det slut på gig och Harald skulle tanka på mera men systemet vägrade ta några av våra kreditkort. Han försökte med flera svenska och även vårt sydafrikanska. Näpp! Ringde och fick informationen att dom slutat med den möjligheten att betala med utländska kreditkort eller med betalkort (vi har alltså ingen kredit på vårt ABSA kort). Mycket fiffigt! NOT! Så nu måste vi öppna ett nytt konto varje gång vi har gjort slut på våra gig och betala direkt i butiken. Inte så bra. Vi ska få igång vårt företag ordentligt här såtar vi ett föratgs abonnemang mot faktura istället. Måste bara få alla formaliteter klara. Som sagt allt är inte så lätt i detta landet.

I helgen var Julius och surfade igen. Gick inte så bra denna gången. Det blåste för mycket och så var dom tvugna att gå upp ur vattnet 2 eller 3 gånger för det var hajar.

I söndags var vi i Farmvillage i Noordhoek och åt lunch med några svenskar och en norrman. Trevligt!

Annars ägnar jag dagarna åt att få ordning på vårt hem. Nu är det tavlor som ligger i pipelinen. Och gardinstänger och gardiner. Men mitten på nästa vecka borde allt vara mer eller mindre klart. Stackars Eunice städar runt alla saker som står överallt.

Nej, nu ska jag ta på mig bikinin och gå ut och spola av fönstren. Dom blir väldigt snabbt kladdiga av saltvatten och enklast är att bara spola av dom med trädgårdslangen. Strålande sol, +23 i skuggan och inte så blåsigt. Perfekt spola-av-fönster-väder!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar